Στη «μάχη» του πρωταθλήματος νέων της Βʼ Εθνικής που ξεκινάει με σημαντική καθυστέρηση μπαίνει από αύριο ο Εργοτέλης, μετέχοντας στον Νότιο όμιλο της διοργάνωσης.

Η ομάδα Κ 19 των «κιτρινόμαυρων» που προέκυψε ουσιαστικά από τη συγχώνευση των ομάδων Κ 20 και Κ 17 οι οποίες «συνόδευαν» τον Εργοτέλη στην παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα, είναι έτοιμη να διαγράψει μια καλή πορεία, στοχεύοντας πρωτίστως βέβαια στη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας του συλλόγου.

«Πρόκειται για μια εντελώς καινούργια ομάδα που διαθέτει πολύ ταλέντο και μια προοπτική τριετίας, μέσα στην οποία θέλουμε να αναδείξουμε νέους παίκτες που θα προωθηθούν στη μεγάλη ομάδα. Ασφαλώς χρειαζόμαστε χρόνο για να βελτιωθούν τα παιδιά μέσα από τους αγώνες. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να συνδυάσουμε τα καλά αποτελέσματα με τον βασικό στόχο που έχει τεθεί από τη διοίκηση», τονίζει στην «Π» ο προπονητής του Εργοτέλη Βασίλης Πλεσίτης, στους ώμους του οποίου έχει πέσει και φέτος το βαρύ αυτό φορτίο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τη μεγάλη ομάδα, ο υποβιβασμός της οποίας επηρέασε και το δικό μας έργο. Μας ικανοποιεί όμως το γεγονός ότι αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες ανήκουν ήδη στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας και αρκετά ακόμα χτυπάνε την πόρτα της. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομοσπονδιακοί προπονητές εμπιστεύονται τα ταλέντα μας. Ολα αυτά μας δικαιώνουν και μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη», επισημαίνει ο κ. Πλεσίτης και αναφέρεται στο τι μπορεί να πετύχει η ομάδα του Εργοτέλη στο νέο πρωτάθλημα:

«Ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πώς θα κατέβουν οι αντίπαλοί μας αλλά είναι θετικό ότι υπάρχει ένας προγραμματισμός από τη διοργανώτρια αρχή. Η διάκριση δεν είναι αυτοσκοπός ωστόσο έχουμε δημιουργήσει μια παράδοση καλών αρκετά υψηλών θέσεων στα πρωταθλήματα υποδομής που για την ψυχολογία κυρίως των παιδιών, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε».