Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του μπήκε ο Εργοτέλης εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Καβάλα στο Παγκρήτιο και ο Σίνισα Γκόγκιτς ένιωσε καλύτερα μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης, διαπιστώνοντας ότι δε θα έχει πολλές απώλειες.

Επί της ουσίας μόνο ο Γκαντιάγκα έχει τεθεί νοκ άουτ, μια εξέλιξη που ήταν προδιαγεγραμμένη από την πορεία της αποθεραπείας του τις προηγούμενες μέρες.

Ο Σενεγαλέζος θα λείψει από την ενδεκάδα του Εργοτέλη για τρίτο συνεχές ματς (αν υπολογίσουμε και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό) , την ώρα που οι Γιοβάνοβιτς, Πίτσος δηλώνουν ετοιμοπόλεμοι. Ο Σέρβος αμυντικός δεν... καταλαβαίνει από θλαστικά τραύματα στη μύτη και είναι πλέον απόλυτα έτοιμος για να πλαισιώσει τον Σαρρή στο κέντρο της άμυνας ενώ ο Πίτσος έβγαλε και χθες χωρίς ενοχλήσεις το ατομικό πρόγραμμα, μεταθέτοντας για σήμερα την ένταξή του στο κανονικό, μαζί με τους συμπαίκτες του.

Από κει και πέρα, το χθεσινό πρωινό πρόγραμμα του Εργοτέλη περιελάμβανε ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο. Στο τελευταίο μέρος οι παίκτες δούλεψαν σε τακτικά θέματα στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου Σταδίου.

Ο τεχνικός του Εργοτέλη θα μιλήσει στους παίκτες του για τον επερχόμενο αντίπαλό τους που διαθέτει ένα αρκετά σκληροτράχηλο σύνολο με αρκετές έμπειρες μονάδες. Η Καβάλα, όπως και η Καλλονή άλλωστε, είναι από τις ομάδες που παίρνουν αποτελέσματα χωρίς να εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους. Ενδεικτικός είναι ο απολογισμός της στα τέρματα ( 5-3) που έχει πολλές ομοιότητες με τον αντίστοιχο του Εργοτέλη (4-2). Συνεπώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και συγκέντρωση για να μην πάθουν οι «κιτρινόμαυροι» την ζημιά του προηγούμενου εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή, όταν βρέθηκαν σχετικά νωρίς πίσω στο σκορ και μέχρι το φινάλε δεν κατάφεραν να φέρουν το ματς τουλάχιστον σε ισορροπία.

Στις τάξεις του Εργοτέλη τέλος, θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου την Κυριακή στις εξέδρες του Παγκρητίου, παρά την τηλεοπτική μετάδοση της αναμέτρησης. Αναμφισβήτητα η ομάδα θέλει μια έξτρα ώθηση στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει και ελπίζει ότι με την πάροδο του χρόνου θα «κερδίσει» περισσότερους φιλάθλους.