Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς μπαίνει πλέον η αγωνιστική κίνηση στο χώρο του μπάσκετ μετά την ολοκλήρωση των τοπικών και των Εθνικών κατηγοριών.

Έτσι λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στα Μάλια τουρνουά "3 on 3", το οποίο διοργανώνει η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου. Πρόκειται για ένα από τα καθιερωμένα τουρνουά που διοργανώνει η Ομοσπονδία,σε συνεργασία με τους χορηγούς, τις Ενώσεις, τους Δήμους, τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στους νικητές του τουρνουά και σε όλους τους συμμετέχοντες, θα μοιραστούν πλούσια δώρα. Τα γήπεδα των αγώνων θα στηθούν στο πάρκινγκ, δίπλα από το Σούπερ Μάρκετ Φιλιππίδη.

Στο μεταξύ, η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Ρεθύμνου που συμπλήρωσε δυο χρόνια λειτουργίας δίνοντας βαρύτητα στα φυτώρια και στις ακαδημίες της, διοργανώνει αύριο στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» all star game, επιφυλάσσοντας πολλές εκπλήξεις.

Στη γιορτή του συλλόγου θα πάρουν μέρος όλα τα μικρά παιδιά που στελεχώνουν τις ακαδημίες σε Άδελε, Σπήλι, Κουρνά, Πέραμα, Ρέθυμνο και Τσεσμέ. Θα χωριστούν σε Ανατολή και Δύση και θα δώσουν έναν αγώνα, έχοντας ως κυρίαρχο σκοπό να ευχαριστηθούν το μπάσκετ και φυσικά να διασκεδάσουν. Μάλιστα, η διοίκηση του συλλόγου έχει προγραμματίσει να διεξαχθούν διαγωνισμός βολών, σουτ αλλά και άλλα χάπενινγκς.

Η Ακαδημία Ρεθύμνου διοργάνωσε για πρώτη φορά το πρότυπο πρωτάθλημα ακαδημιών «Γερακάρι Lamasat», στο οποίο πήραν μέρος όλες οι ακαδημίες της. Άπαντες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού. Άδελε και Σπήλι είναι οι δύο φιναλίστ και ο νικητής θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί από τη διοίκηση στο περιθώριο του αυριανού all star game. Τέλος, οι Ρεθυμνιώτες θα βραβεύσουν αθλητές και σωματεία για τις ατομικές και συλλογικές επιτυχίες που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.