Στο φεστιβάλ πρόκειται να λειτουργήσει εργαστήρι μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, εργαστήρι ζογκλέρ και τσίρκου, καθώς επίσης και εργαστήρι για την ειρήνη.

Ο κεραμίστας Βασίλης Πολιτάκης, που δημιούργησε την τεράστια «Κιθάρα των Ματάλων» πέρυσι, φέτος επανέρχεται με μια τεράστια πήλινη κατασκευή που έχει κεντρική θεματική τα Μάταλα και ονομάζεται «Σοφονήσι».

Οι παράλληλες δραστηριότητες εμπλουτίζονται διαρκώς μέχρι και την ημέρα του φεστιβάλ. Στο φεστιβάλ επίσης θα υπάρχει ένα μεγάλο Hippies Bazaar, χώρος δημιουργίας χειροτεχνιών, λούνα παρκ με εντυπωσιακά παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά, καθώς και δημιουργική αγορά τεχνών.

Πολλαπλά shows με φωτορυθμικά και πυροτεχνήματα επιπρόσθετα, αναμένεται να δώσουν …φως στις νύχτες του φεστιβάλ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στην υγειονομική κάλυψη του φεστιβάλ συμβάλουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι Σαμαρείτες, αλλά και το εθελοντικό τμήμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που είχε δημιουργήσει από πέρυσι ο Δήμος Φαιστού.

Pre Events

Μία εβδομάδα πριν το Matala Festival 2012, αρχίζουν τα Pre Events και τα Shows του φεστιβάλ.

Η έναρξη δίνεται με το Matala Street Painting την Κυριακή 27 Μαΐου, όπου ο οικισμός των Ματάλων μετατρέπεται σʼ έναν μεγάλο καμβά για

μικρούς και μεγάλους σʼ έναν πρωτότυπο διαγωνισμό ζωγραφικής μεγάλων έργων. Με τη διοργάνωση του Δήμου Φαιστού, την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και τη χορηγία του Μοναδικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Zaroʼs, η άσφαλτος των Ματάλων γίνεται τεράστιος καμβάς. Ο Δήμος δίνει τα χρώματα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έρθουν με μεγάλα πινέλα για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους.

Στις 29 Μαΐου παράλληλα το απόγευμα, η Matala Street Band δίνει το δικό της στίγμα στο Ηράκλειο στα Λιοντάρια, μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ο Δήμος Φαιστού τρέχει επιπρόσθετα διαγωνισμό για δωρεάν διαμονή τη διάρκεια του τριημέρου στην ιστοσελίδα του στο facebook http://www.facebook.com/dimosfestou.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν νʼ απευθύνονται στο τηλέφωνο του Δήμου 28923 40 203 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]