Πέντε φορές μεγαλύτερο από πέρυσι, με δύο περισσότερα stages, αλλά και κάποια από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, ανοίγει τις πύλες του φέτος το Matala Festival 2012, του Δήμου Φαιστού.

Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα με δωρεάν είσοδο για το κοινό σε όλες τις συναυλίες του, που προβλήθηκε σε περισσότερα από 140 τηλεοπτικά δίκτυα παγκόσμια και αναφέρθηκε πάνω από 50.000 φορές σε διεθνή περιοδικά, ανεβάζει φέτος τον πήχη ακόμα υψηλότερα και με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Από τις 2 έως και τις 4 Ιουνίου, η «μουσική καρδιά» της Ελλάδας χτυπά στα Μάταλα και το Δήμο Φαιστού.

Με περισσότερες από 25 μεγάλες συναυλίες, μεγάλα οργανωμένα Beach Bars, βραδινά Beach Parties, μουσικά sets από καταξιωμένους παραγωγούς, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα, χώρους εστίασης και υποδοχής V.I.P.s και πάρα πολλά happenings για νέους, ενήλικες και μικρότερες ηλικίες, το Matala Festival δίνει το στίγμα και τον παλμό για το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Συναυλίες

Το μεγαλύτερο διεθνούς φήμης συγκρότημα tribute των Doors στην Ευρώπη “The Doors TB Riders on the Storm”, ο γνωστός τραγουδοποιός κι αγαπημένος της νεολαίας Πάνος Μουζουράκης, ο Lead Singer από τα Ξύλινα Σπαθιά Παύλος Παυλίδης με τους B Movies, η εκπληκτική Δέσποινα Ολυμπίου, ο νικητής του Greek Idol Παναγιώτης Τσακαλάκος και ο ανατρεπτικός Μιχάλης Τζουγανάκης, είναι ορισμένα μόνο από τα ονόματα που «παρελαύνουν» από την Κεντρική Σκηνή του Matala Festival 2012.

Αποκλειστικές παραστάσεις και συναυλίες, ειδικά οργανωμένες για το Matala Festival περιλαμβάνει επίσης το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Ο μοναδικός Tony Sfinos μαζί με τους Playmates, έχει φτιάξει μια αποκλειστική μουσικοχορευτική παράσταση για το φεστιβάλ του 2012, με πολλή μουσική, ανατρεπτικό χιούμορ και μουσικές από τα 70s, 80s και το σήμερα. Η Matala Street Band παράλληλα, αποτελούμενη από τους καλύτερους μουσικούς στην Ευρώπη, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το φεστιβάλ, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει και μια παράσταση-έκπληξη πριν την επίσημη έναρξη του Matala Festival 2012, στο Ηράκλειο.