«Καμία εταιρία κρουαζιερόπλοιων δεν έχει ακυρώσει προγραμματισμένα δρομολόγιά της», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης για τα θέματα πολιτικών κρουαζιέρας για το 2012 και 2013.

Με βάση τα στοιχεία του ΟΛΠ, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν κατά το 2012, 850 κρουαζιερόπλοια. Ο Οργανισμός για την περίοδο 2013- 2016 έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγιά του, γεγονός που μαζί με την άρση του καμποτάζ και τις νέες υποδομές, αναμένεται να επιδράσει θετικά στη λειτουργία του λιμανιού κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια.

Φέτος ξεκινούν κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά τα δύο πλοία της εταιρίας Louis Cruises, το «Cristal» και το «Olympia», ενώ κάθε εβδομάδα θα ξεκινά τo κρουαζιερόπλοιο «Zenith» της Pullmantour, της Windstar και της Travel Dynamics. Τέλος, η COSTA θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες με λιμάνι αφετηρίας το Ηράκλειο και τη Ρόδο.