Ξεκινούν στις 28 και 29 Ιουνίου από την ιταλική Costa Cruises

Τα δρομολόγια θα περιλαμβάνουν έξι ελληνικά νησιά και τη Σμύρνη


Τονωτική ένεση για τον τουρισμό είναι οι επταήμερες κρουαζιέρες που ξεκινά το κρουαζιερόπλοιο «Costa Atlantica» της ιταλικής εταιρείας Costa Cruises από τις 28 και 29 Ιουνίου, με λιμάνια αφετηρίας το Ηράκλειο και τη Ρόδο.

Το πλοίο «Costa Atlantica» είναι χωρητικότητας 2.114 επιβατών με 1.057 καμπίνες και 902 μέλη πληρώματος. Πρόκειται για «μια πολύ σημαντική εξέλιξη», δηλώνει ο Γιώργος Παλιούρας, γενικός διευθυντής της εταιρείας Cruise Experts Hellas, αντιπροσώπου της Costa Cruises για την Ελλάδα, τονίζοντας τη δυναμική των δύο homeports. Η κίνηση είναι «προς πολύ μεγάλο όφελος για τον τουρισμό των δύο νησιών», τονίζει, καθώς θα ενισχύσει τη δουλειά και στα δύο αεροδρόμια. Ταυτόχρονα ποσοστό των επιβατών μπορούν να παρατείνουν τις διακοπές τους για επτά ημέρες διαμένοντας στους δύο προορισμούς με το πακέτο «cruise and stay» που προσφέρει η εταιρεία.

Το δρομολόγιο του κρουαζιερόπλοιου περιλαμβάνει έξι ελληνικά νησιά «με τις ομορφότερες παραλίες» (Κρήτη, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μύκονος και Σαντορίνη) και τη Σμύρνη, όπως σημειώνεται στην καμπάνια της Costa, καθώς το συγκεκριμένο πακέτο έχει καλοκαιρινό προσανατολισμό. Επίσης, «μπαίνουν στον χάρτη της κρουαζιέρας δύο λιμάνια, η Κως και η Σάμος, που δεν χρησιμοποιούνταν πολύ συχνά», συμπληρώνει ο κ. Παλιούρας. Τα εβδομαδιαία δρομολόγια θα παραμείνουν έτσι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια έως τις 18 Οκτωβρίου οι κρουαζιέρες θα προσεγγίζουν τους Αγίους Τόπους, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Σαντορίνη, φανερώνοντας την πρόθεση της εταιρείας να χρησιμοποιήσει τα δύο λιμάνια ως σημεία αναφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 18 το καλοκαίρι και έως οκτώ τη χειμερινή περίοδο ανέρχονται οι προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Ηρακλείου, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας, ο οποίος είχε συνεχείς επαφές με στελέχη της Costa Cruises από τον Οκτώβριο του 2010. Το καράβι θα πιάνει το λιμάνι του Ηρακλείου κάθε Παρασκευή στις 7 π.μ. και θα αναχωρεί τα μεσάνυχτα. Την ίδια ημέρα εννέα τσάρτερ της εταιρείας θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν την πόλη έως την αναχώρηση του πλοίου. Για τον λόγο αυτόν ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει σε εφαρμογή για smart phones έναν πλήρη τουριστικό οδηγό της πόλης. Συνολικά το λιμάνι του Ηρακλείου θα δεχθεί 250 προσεγγίσεις το 2012, ενώ γίνονται επαφές και με άλλες εταιρείες, όπως η Carnival και η Holland America, που προγραμματίζουν δοκιμαστικές προσεγγίσεις το 2013. Επίσης, συζητήσεις για homeport γίνονται με τις Aida και Pullmantur. Παράλληλα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει δημιουργηθεί «cruise corner» με πέντε ειδικά check-in για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας.