Στο μεταξύ αίσθηση έχουν προκαλέσει τα όσα δηλώνει επίσημα τα τελευταία 24ωρα ο πρώην μάνατζερ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του ΑΓΟΡ Ρεθύμνου και πρώην συνάδελφος του Σειραγάκη, ο οποίος προπονούσε τα παιδικά τμήματα, Βαγγέλης Θεοδωρουλάκης. Όπως υπογραμμίζει, περίπου εννέα μήνες πριν από τη σύλληψη του Σειραγάκη, είχαν φθάσει στη διάθεση του οι σχετικές καταγγελίες μέσω κάποιου γνωστού και ως είχε υποχρέωση ενημέρωσε τέσσερις ανθρώπους από την διοίκηση του ΑΓΟΡ. Πρόκειται για τις πρώτες καταγγελίες που είχαν γίνει στην Ασφάλεια από τα δύο παιδιά οικογενειών οικονομικών μεταναστών, όπως έχει γράψει η «Π». Εντούτοις, όπως υποστηρίζει, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και δεν έγινε καμία ενέργεια για την απομάκρυνση του 47χρονου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Εγώ δεν εξέφραζα προσωπικές απόψεις, αλλά συγκεκριμένες καταγγελίες». Μάλιστα ανέφερε ότι τα ονόματα των τεσσάρων θα τα αποκαλύψει μόνο εάν κληθεί από την εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι πληροφορήθηκε από τον ίδιο άνθρωπο που τον ενημέρωσε για τις καταγγελίες των παιδιών, ότι πριν από ένα χρόνο ο Σειραγάκης είχε κληθεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τους λόγους κλήτευσης του, όπως είπε.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι είχαν καλέσει τον Σειραγάκη για την υπό διερεύνηση υπόθεση. «Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα. Είναι δυνατόν να τον καλέσαμε για να του πούμε ότι διερευνούμε καταγγελίες σε βάρος του; Κατηγορηματικά δεν υπήρξε τέτοια κλήτευση. Αν τώρα συμπτωματικά απευθύνθηκε στην Αστυνομία για κάποια άλλη διαδικασία, για ταυτότητα ή κάτι άλλο, δεν τον γνωρίζουμε» σχολίασαν.

Πάντως από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ένας από τους δύο ανήλικους που έκαναν την καταγγελία σε βάρος του προπονητή, πριν περίπου ένα χρόνο, «ανοίγοντας» τις έρευνες των διωκτικών αρχών, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τα πάντα σε πολίτη του Ρεθύμνου, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε την παρέμβαση του Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη ώστε να προστατευθούν τα παιδιά της ομάδας. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν και αστυνομικοί κύκλοι.