Της Ευαγγ. Καρεκλάκη

Τι έγραψε στο διαζύγιο η σύζυγος του παιδεραστή

Νέα αποκάλυψη στην “Π” από στέλεχος του ΑΓΟΡ


Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου αμέσως μετά τη σύλληψη του 47χρονου Νίκου Σειραγάκη βασίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αγωγή διαζυγίου που έκανε η πρώην σύζυγος του παιδεραστή λόγω ισχυρού κλονισμού.

Τα όσα συνταρακτικά αναφέρονταν για το σύζυγο της στο δελτίο τύπου της Αστυνομίας ήταν αρκετά για να στηρίξουν την αγωγή της, χωρίς να μπει καν στη διαδικασία να εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, ως είθισται­ με τις αγωγές διαζυγίων.

Τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου ενημερώθηκε για την σύλληψη του 47χρονου, το Σάββατο το πρωί τον επισκέφθηκε για δέκα λεπτά στα κρατητήρια για να υπογράψει την αίτηση του διαζυγίου, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, κατέθεσε την αγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στις 2 Δεκεμβρίου εξέδωσε αναλυτικό δελτίο για τη σύλληψη Σειραγάκη, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και τα πλήρη στοιχεία του μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη.

Στην ανακοίνωση της 2ας Δεκεμβρίου αναφερόταν μεταξύ άλλων για τον 47χρονο: «Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και του προπονητή καλαθοσφαίρισης παιδικών – εφηβικών τμημάτων, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές έκαμπτε την αντίστασή τους, προτρέποντας τα, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις - με τον ίδιο. Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω «chat» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Χθες (01.12.2011) το βράδυ, αφού ισχυροποιήθηκαν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διενεργήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό. Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους επιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές».Οργιάζουν οι φήμες για την ανίερη δράση και άλλων ατόμων

Πάντως τις τελευταίες ημέρες στο Ρέθυμνο επικρατεί όργιο φημών για πιθανή εμπλοκή σε υποθέσεις παιδεραστίας και άλλων προσώπων. Τέτοιες πληροφορίες που αναφέρονται σε συγκεκριμένα ονόματα έχουν φθάσει και στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Τα πρόσωπα που στοχοποιούνται δραστηριοποιούνται σε χώρους όπου συναθροίζονται επίσης παιδιά και έφηβοι.

Αστυνομικοί στη φάση αυτή συλλέγουν πληροφορίες γύρω από το προφίλ των ανθρώπων που κατονομάζονται, πάντα όμως σε ανεπίσημο επίπεδο, αν και όπως λένε, υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων της υπόθεσης Σειραγάκη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουν απτά αποτελέσματα δεδομένου ότι όσοι ασχολούνται με τέτοιες καταστάσεις, θα έχουν λουφάξει. Όπως υπογραμμίζουν, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες ώστε να «ξεκλειδώσουν» οι έρευνες.Θύελλα αντιδράσεων για την ιστοσελίδα «Λευτεριά στον Σειραγάκη»

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε χθες η δημιουργία ιστοσελίδας στο Facebook με την ονομασία «Λευτεριά στον Σειραγάκη».

Ο ιθύνων νους αυτής της ανοησίας ζητά την «απελευθέρωση» του «μεγάλου ηγέτη», όπως αποκαλεί τον κατηγορούμενο παιδεραστή και τάσσεται υπέρ της αποποινικοποίησης της παιδοφιλίας.

Ακόμα και αν η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για πλάκα, αναμφισβήτητα αποτελεί κακόγουστο αστείο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Τα μηνύματα οργής είναι δεκάδες από χρήστες που υβρίζουν τους «εμπνευστές» αυτής της κίνησης, ενώ κάποιοι ζητούν την άμεση επέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφενός για την κατάργηση της ιστοσελίδας αφετέρου για τον εντοπισμό της ταυτότητας των δημιουργών της.