Η Wall Street Journal είχε χθες θέμα με τίτλο: “Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της” και εκτιμά με σιγουριά πως το δρόμο της Ελλάδας θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα σημειώνουν:

“Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ανίκανη να επιτύχει ακόμα και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια. Και αυτός ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που οι τρεις δανειστές της απειλούν να αποσυρθούν από την προσπάθεια διάσωσης”.

Ο συντάκτης του άρθρου εμφανίζεται βέβαιος για την ελληνική πτώχευση: “όπως και αν αποκαλέσεις την πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντισμό, παραμένει αναδιάρθρωση”.

Μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος, που είναι οικονομολόγος, “βλέπει” επιστροφή στη δραχμή και προειδοποιεί τους κατόχους ελληνικών ομολόγων: “Σκεφτείτε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πληρωθείτε σε δραχμές αντί για ευρώ. Αλλά έτσι είναι οι επενδύσεις”.

Όσο για την επόμενη ημέρα για την οικονομία μας, ο Αμερικανός οικονομολόγος και αρθρογράφος της Wall Street Journal, προφητεύει ακόμα πιο άγρια λιτότητα με γερμανικούς όρους αφού μάλιστα δεν υπάρχει πια ο Ντομινίκ Στρος Καν για να μας βοηθήσει!