“Στο επίκεντρο της δράσης μας ο πολίτης της Κρήτης”

O αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης μιλά στην «Π» λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του


Του Αλ. Α. Ανδρικάκη [email protected]

Το όραμά του για τη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, στο πρώτο δύσκολο, απʼ όλες τις απόψεις, διάστημα εφαρμογής του νέου θεσμού, παρουσιάζει στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, λίγες ημέρες μετά την εγκατάστασή του στη νέα του θέση.

Ο έμπειρος στα θέματα της αυτοδιοίκησης νομικός, που υπηρέτησε επί 4 χρόνια ως ΓΓ της ΕΝΑΕ αλλά και αρκετά χρόνια ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τονίζει σε συνέντευξή του ότι η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών προκειμένου ο πολίτης σʼ όλη την Κρήτη πραγματικά να εξυπηρετείται και όχι να ταλαιπωρείται απʼ τη γραφειοκρατία.

«Ένας μεγάλος στόχος μας είναι να αναβαθμίσομε τις υπηρεσίες και να δρομολογήσουμε πραγματικά και ουσιαστικά όλα τα μεγάλα έργα. Να έχουμε έναν καλό σχεδιασμό των μεγάλων έργων και να ωριμάσουν μελέτες και έργα που να μπορούν να ενταχθούν στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ», τονίζει στη συνέντευξη του στην «Π».

Για το νομό Ηρακλείου, σημειώνει, θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο οδικών μεταφορών, τουλάχιστον από την πρωτεύουσα του νομού, ασφαλές, γρήγορο και αξιόπιστο. Και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα μεγάλα έργα να έχουν ημερομηνία ολοκλήρωσης.

Έργα όπως το αεροδρόμιο, τα φράγματα και άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους δήμους και τους πολίτες μέσα από την οργανωμένη έκφραση τους.