Των Ευαγγελίας Καρεκλάκη Θάνου Περβολαράκη

Ανοίγει ο φάκελος της δολοφονίας του κτηνοτρόφου Κουνάλη

Νέα στοιχεία για το φονικό που είχε γίνει πριν 3 χρόνια στην Αγία Παρασκευή της περιοχής της Αγκαράθου


Ανοίγει ξανά ο φάκελος της άγριας δολοφονίας του 60χρονου κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη, τρία χρόνια ακριβώς μετά το φονικό, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου. Η υπόθεση που είχε καταστεί γρίφος για τις διωκτικές Αρχές, τίθεται εκ νέου στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Ηρακλείου με αφορμή ένα σημαντικό εύρημα που εντοπίστηκε στη διάρκεια κατʼ οίκον έρευνας για άλλη περίπτωση.

Το στοιχείο αυτό ήταν ανέλπιστο «δώρο» για την Αστυνομία που για πρώτη φορά, μετά από τρία χρόνια, προσδοκά ότι μπορεί να φθάσει στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος. Αξιωματικοί της Ασφάλειας εμφανίζονται αισιόδοξοι, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι έχουν να διανύσουν ακόμα …δρόμο μέχρι να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα και να συμπληρώσουν με πειστικό τρόπο τα όποια κενά υπάρχουν στην υπόθεση.

Το εύρημα που δίνει νέα τροπή στις έρευνες αφορά στο κυνηγετικό όπλο του θύματος. Στις 14 Νοεμβρίου 2007 οπότε και αποκαλύφθηκε το άγριο έγκλημα, διαπιστώθηκε ότι το όπλο του 60χρονου κτηνοτρόφου είχε εξαφανιστεί από το δωμάτιο του.

Το γεγονός αυτό παραξένεψε τους αστυνομικούς ωστόσο στη φάση εκείνη δεν έδωσαν περαιτέρω σημασία καθώς δεν επρόκειτο για το φονικό όπλο. Ως γνωστόν ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε πέσει θύμα ενός μανιακού δολοφόνου. Η περιγραφή του εγκλήματος προκαλεί ανατριχίλα αφού ο δολοφόνος έδειξε απίστευτο μίσος απέναντι του.Αναζητούν τη …διαδρομή του όπλου

Η ζωή όμως παίζει περίεργα παιχνίδια, αποδεικνύοντας ότι τίποτε τελικά δεν μένει στην τύχη του. Μία σειρά από συγκυρίες οδήγησαν στον εντοπισμό του κυνηγετικού, κατά τρόπο, μάλλον ανέλπιστο για τις διωκτικές Αρχές. Το όπλο του Κώστα Κουνάλη εντοπίστηκε στην αποθήκη κατοίκου του Καστελίου.

Η έρευνα έγινε πριν από περίπου 40 ημέρες και στην κατοχή του ιδιοκτήτη βρέθηκε ένα μίνι-οπλοστάσιο. Τα κατασχεθέντα όπλα εστάλησαν, ως είθισται, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Πριν από λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε ότι μεταξύ των όπλων βρίσκεται και το κυνηγετικό όπλο του δολοφονημένου.

Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στην Ασφάλεια Ηρακλείου που υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή του Καστελίου, αρχής γενομένης από τον άνθρωπο στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το όπλο.

Ο τελευταίος που φαίνεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε πάρει το όπλο από κάποιον 27χρονο συγχωριανό του.

Μοιραία το ενδιαφέρον των Αρχών επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Άλλωστε κατά καιρούς έχει δημιουργήσει διάφορα επεισόδια στην περιοχή.

Αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα στην οικία του και εντόπισαν επτά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Ο 27χρονος συνελήφθη και στο πλαίσιο του Αυτοφώρου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν τη δυνατότητα να τον εξετάσουν για την υπόθεση της δολοφονίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο ερωτήθηκε με πιεστικό τρόπο για το πώς βρέθηκε το επίμαχο όπλο στην κατοχή του αλλά και για το αν γνώριζε το θύμα.

Δημοσιογραφικές πηγές επισημαίνουν ότι ο 27χρονος αρνείται κάθε εμπλοκή με το έγκλημα αν και παραδέχτηκε ότι γνώριζε λίγο το θύμα, ενώ κατονόμασε έναν Αλβανό ως τον άνθρωπο που του είχε δώσει το κυνηγετικό.Ρόλο-κλειδί

Οι αστυνομικοί ήλεγξαν τα στοιχεία που τους έδωσε ο 27χρονος και διαπίστωσαν ότι όντως αφορούν υπαρκτό πρόσωπο, το οποίο όμως έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Ο αλλοδαπός αυτός θεωρείται πρόσωπο-κλειδί για την Αστυνομία και για το λόγο αυτό η Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ζητήσει την συνδρομή της Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Μία πληροφορία μάλιστα ανέφερε ότι πιθανότατα είναι έγκλειστος σε φυλακή της Ιταλίας αλλά αυτό είναι κάτι που ελέγχεται ακόμα.

Η Ασφάλεια Ηρακλείου επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αποκωδικοποίηση της πορείας που διέγραψε το επίμαχο κυνηγετικό όπλο αλλά και στον εντοπισμό του Αλβανού. Από ʽκει και πέρα ελήφθησαν δείγματα DNA από τον 27χρονο ώστε να συγκριθούν με το γενετικό υλικό που συγκέντρωσαν από τον τόπο του εγκλήματος.