Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου, Ιωάννη Γιάγκου. Στην τελετή το "παρών" έδωσαν βουλευτές, το σύνολο των τοπικών αρχών και πολύς κόσμος, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν ο κ. Γιάγκος χαιρέτησε τους συγγενείς των αεροπόρων από τα Χανιά, που " έπεσαν" στο καθήκον.

"Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το δήμο Χανίων, αλλά και όσους συνέβαλαν στην ανέγερση αυτού του υπέροχου μνημείου," δήλωσε μετά το τέλος της τελετής ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής ανέγερσης του μνημείου αντιπτέραρχος σε αποστρατεία Θεόδωρος Λουλουδάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στους πεσόντες αεροπόρους από τα Χανιά, αλλά και στο ιστορικό ανέγερσης του μνημείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, που μεταξύ άλλων τόνισε."Το θαυμαστό όπλο των αιθέρων, η Πολεμική Αεροπορία έχει να επιδείξει μια ένδοξη ιστορία, που περιλαμβάνει συνεχείς αγώνες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας".