Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Ηράκλειο η 69η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Τις εκδηλώσεις μνήμης διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

Νωρίς το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων σήμαναν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του δήμου παιάνισε τον εωθινό στους δρόμους της πόλης. Ακολούθησε επίσημη έπαρση των σημαιών των τεσσάρων κρατών, της Ελλάδας, της Μ. Βρετανίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης. Στη συνέχεια, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος, κ. Ελένη Άρμαου. Ακολούθησε τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης με κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, μεταξύ των οποίων, Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αθανάσιος Κάρουντζος, η νομάρχης Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, και ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης.Μάχη Κοψά

Παράλληλα, ο εορτασμός για την 69η επέτειο της μάχης του Κοψά (Μάχη Κρήτης - Μάιος 1941) θα γίνει σήμερα στις 8.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Ανωπόλεως. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο δήμος Γουβών, ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανωπόλεως, η ενορία Ταξιαρχών Ανωπόλεως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών.