Οι «Στιγμές Μεταμόρφωσης» είναι μια δουλειά εμπνευσμένη από τη ζωή, την απλότητα και τη μαγεία της αγάπης

Στις ευαίσθητες φόρμες και τις λεπτές ισορροπίες βασίζεται η πρώτη παραγωγή της ομάδας χορού « Φυσαλίδα» για το έτος 2010, η χοροθεατρική παράσταση «Στιγμές Μεταμόρφωσης». Η παράσταση πρόκειται να παρουσιαστεί στις 4, 5, 6 και 7 Ιουνίου στο οινοποιείο Ταμιωλάκη στο χωριό Χουδέτσι.

Ο χώρος, όπου λαμβάνει μέρος η παράσταση, πρόκειται να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αγκαλιάσει όλες τις ιδιαιτερότητες και καινοτομίες της συγκεκριμένης παραγωγής, ʽμεταμορφώνονταςʼ το οινοποιείο σε θέατρο. Η αλληλουχία φυσικού και τεχνητού φωτός συνδυάζει τη φυσική ομορφιά του τοπίου με την ιδιαιτερότητα του κλειστού χωρού.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Σελ Σιλβερστάιν ʽΤο κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Οʼ και προσεγγίζει την ανάγκη για ολοκλήρωση μέσα από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές τέχνης όπως χορό, μουσική, θέατρο, φωτογραφία, ποίηση, video art, installation σε άμεση αλληλεπίδραση με το κοινό.

Οι «Στιγμές Μεταμόρφωσης» είναι μια δουλειά εμπνευσμένη από τη ζωή, την απλότητα και τη μαγεία της αγάπης∙ την επιθυμία για ολοκλήρωση. Ένα ταξίδι από τη γη στον ουρανό, το σκοτάδι στο φως, τη ζωή στο θάνατο και μετά ξανά στη ζωή∙ την αναγέννηση. Το έντομο δε φοβάται την πορεία του από προνύμφη σε νύμφη. Αποδέχεται τη μοίρα και την οργανική εξέλιξη που η φύση του προσφέρει. Οι έντονες, σπασμωδικές κινήσεις της χορεύτριας δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την πάλη του εντόμου για αποδέσμευση από την προηγούμενη κατάσταση στην επόμενη. Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται αυτή την εξέλιξη ως επιβολή, ως θάνατο και αδυνατεί να είναι παρών στις στιγμές της μεταμόρφωσής του.