Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν χθες οι κινητοποιήσεις στο δήμο Νέας Αλικαρνασσού, με τους πολίτες ωστόσο να “αυτονομούνται” από τους τοπικούς εκπροσώπους τους.

Με ανεξάρτητη από το δήμο απόφαση, μεμονωμένοι πολίτες στον δήμο Νέας Αλικαρνασσού, προχώρησαν στον αποκλεισμό της λεωφόρου Ικάρου, στο ύψος της οδού Ηροδότου. Όπως και την Τετάρτη, έτσι και χθες ο αποκλεισμός της οδού συνοδεύτηκε από ένταση και φωτιές που έβαλαν οι κάτοικοι μέσα σε κάδους απορριμμάτων.

Λίγο πριν, είχε συνεδριάσει για μία ακόμα φορά το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Αλικαρνασσού, προκειμένου να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις. Στο πλαίσιο του συμβουλίου, κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία και την αγανάκτηση τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ αντιτάχθηκαν για μία ακόμα φορά στην ένταξη τους με το Ηράκλειο. Στο συμβούλιο επίσης έγιναν προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς νομαρχίας, περιφέρειας και αεροδρομίου, καθώς και με πορεία οχημάτων προς το Ηράκλειο.

Μετά από την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στο συμβούλιο, επικυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση η διενέργεια λαϊκής συνέλευσης στις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας 3 Μαΐου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Μετά το τέλος της συνέλευσης, έχει ληφθεί απόφαση να ακολουθήσει συμβολικό κλείσιμο της οδού Ικάρου για δύο ώρες.

“Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε να αρχίσει κινητοποιήσεις, οι οποίες θα έχουν την έναρξη τους την ερχόμενη Δευτέρα” ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ανδρέας Κυπραίος, προσθέτοντας:

“Αυτές οι κινητοποιήσεις επικυρώθηκαν και κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η λαϊκή συνέλευση της Δευτέρας, η ενεργοποίηση μας ανάλογα με την έκβαση των εξελίξεων, αλλά και η άνοδος μας στην Αθήνα, η οποία θα καθοριστεί πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του δήμου ή της Επιτροπής”.