Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Βορρά είχε χθες ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να συζητήσει τις προοπτικές του νέου σχεδίου “Καλλικράτης” έτσι όπως παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση.

Η χθεσινή συνάντηση του βουλευτή, εντάσσεται σʼ έναν κύκλο συνεδριάσεων κι επαφών που εγκαινίασε χθες με παράγοντες και φορείς του νομού, ώστε να παρουσιαστεί μια ουσιαστική αντιπρόταση στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον “Καλλικράτη”.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συμπεράσματα από την ενεργοποίηση του κ. Αυγενάκη πρόκειται να παραδοθούν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ζήτησε πληρέστατη ενημέρωση και κατάθεση προτάσεων από τα συναρμόδια στελέχη του κόμματος του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου όλα τα στελέχη παρουσίασαν τις τοποθετήσεις τους, ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση “δεν σεβάστηκε ούτε τα αιτήματα, ούτε τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δήμος Ηρακλείου γίνεται “δήμος γίγαντας” έχοντας 163.115 κατοίκους, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι δήμοι του νομού έχουν συνολικό άθροισμα 128.110 κατοίκους.

“Ο κ. Ραγκούσης υπέκυψε σε κομματικές πιέσεις και δεν τήρησε τα κριτήρια που ο ίδιος έθεσε” τόνισε ο κ. Αυγενάκης, υποστηρίζοντας πως το κομματικό όφελος για το ΠΑΣΟΚ, υπερίσχυσε του εθνικού.

“Η κυβέρνηση προτίμησε με ένα πρόχειρο, καθʼ υπόδειξη των Διεθνών Συνομιλητών σχεδιασμό, την απλή μεταφορά διοικητικών συνόρων, κυρίως λόγω κομματικών παρεμβάσεων, χωρίς την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης, χωρίς την άποψη και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών” τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενεργοποίηση του βουλευτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στο ίδιο επίπεδο, ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα είναι παρών σε όποιο δημοτικό συμβούλιο του ζητηθεί, προκειμένου να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ορθότερης γεωγραφίας του νομού, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης.