Mέσα σε έντονο προβληματισμό ξημέρωσε η επόμενη μέρα στον ΟΦΗ μετά την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και τη νέα απώλεια βαθμών που είχε η κρητική ομάδα. Η ανάγνωση της βαθμολογία προκαλεί μελαγχολία και θλίψη και παρότι σε κάποια σημεία του προχθεσινού αγώνα φάνηκαν σημάδια αντίδρασης δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς το γεγονός ότι μετά από οκτώ αγωνιστικές ο ΟΦΗ αντί να πρωταγωνιστεί έχει μετατραπεί στην δυσάρεστη έκπληξη του πρωταθλήματος ευρισκόμενος στην ζώνη των πλέι-άουτ.

Λένε ότι η αλλαγή προπονητή βοηθάει στο ποδόσφαιρο κυρίως ψυχολογικά τουλάχιστον σε πρώτη φάση ωστόσο στην Κρητική ομάδα ο κανόνας αυτός δεν επιβεβαιώθηκε αφού παρά την παρουσία του Νίκου Γκουλή στον πάγκο η πολυπόθητη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό δεν ήρθε. Και φυσικά δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον 50χρονο τεχνικό αφού σε διάστημα των τριών ημερών μόνο ένας μάγος ίσως θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα πέραν της ψυχολογίας.

Ο Γκουλής ουσιαστικά από χθες πήρε την μπαγκέτα στα χέρια του για να δώσει κατευθύνσεις και να χαράξει το δικό του στίγμα. Στις λίγες μέρες παραμονής του στο Ηράκλειο έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα και από δω και πέρα πλέον ο ΟΦΗ περνάει σε μια άλλη περίοδο κατά την οποία βασική του επιδίωξη είναι να δείξει μια διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά με στόχο να κρατηθεί κοντά στις θέσεις των πλέι-οφ αφού προηγουμένως βέβαια απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που έχει η αποστολή του αλλά με εφόδια την γνώση της κατηγορίας, την αγάπη του για την ομάδα και το πνεύμα του μαχητή το οποίο τον διακρίνει είναι αποφασισμένος να δουλέψει και να αλλάξει την εικόνα της στον βαθμό που μπορεί να το κάνει.Στήριξη και υπομονή

Ο Νίκος Γκουλής στην πρώτη του επαφή με τους παίκτες του όπως γράψαμε και το Σάββατο προσπάθησε να εστιάσει κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. Το ίδιο έκανε και μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό δίνοντας συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρεται με καλά λόγια για τους ποδοσφαιριστές του περνώντας ένα μήνυμα ότι αυτή την στάση θα πρέπει να κρατήσει και ο κόσμος αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι και ο ίδιος δεν έχει εντοπίσει πιθανότατα ποια είναι τα κενά που έχει η ομάδα του όμως είναι λογικό να τα κρατάει για τον εαυτό του. Οι δηλώσεις του άλλωστε από την πρώτη μέρα άφιξης του στο Ηράκλειο έδειξαν ότι πρωταρχικός στόχος του είναι να χαμηλώσει τους τόνους και να δουλέψει με τους παίκτες που έχει στην διάθεση του παίρνοντας το 100% των δυνατοτήτων τους. Αυτό θα γίνει μέχρι τον Ιανουάριο που λογικά και εφόσον το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες από την πλευρά της διοίκησης θα υπάρξουν οι διορθωτικές κινήσεις (μεταγραφές) για την ενίσχυση της ομάδας. Ως τότε το μότο του Γκουλή είναι «στήριξη και υπομονή» για να μην χάσει τελείως ο ΟΦΗ τον προσανατολισμό του.Από «κόσκινο» οι παίκτες

Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσε ο νέος προπονητής είναι ο μεγάλος αριθμός των παικτών που υπάρχει στην ομάδα. Το ρόστερ του ΟΦΗ αριθμεί συνολικά 30 ποδοσφαιριστές κάτι που αναμένεται να αλλάξει σταδιακά αφού σύμφωνα με τον Γκουλή είναι δύσκολο να δουλεύει ένας προπονητής με τόσους παίκτες. Το υλικό λοιπόν αναμένεται να περάσει από «κόσκινο» μέχρι τον Ιανουάριο και είναι πολύ πιθανό εκτός από αφίξεις να υπάρξουν και αρκετές αποχωρήσεις. Στο μικροσκόπιο του Έλληνα τεχνικού θα μπουν όλοι οι παίκτες και κυρίως εκείνοι οι οποίοι ήρθαν το καλοκαίρι με υψηλές προσδοκίες και εξίσου υψηλά συμβόλαια αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.