Τη βούληση και μαζί την αισιοδοξία ότι ο ΟΦΗ θα επιστρέψει την φετινή χρονιά στο «Θ. Βαρδινογιάννης» εξέφρασαν χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης που επιθεώρησαν χθες μαζί με το Νίκο Μαχλά, το τεχνικό τιμ και τον Παύλο Αδάμο τους χώρους του γηπέδου των Καμινίων.

Χθες μάλιστα αποφασίστηκε η αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ενώ όπως τονίστηκε από το Βασίλη Ξημέρη που έχει εκπονήσει και τη σχετική μελέτη για λογαριασμό του Ερασιτέχνη θα χρειαστεί ανακαίνιση των πυλώνων και αντικατάσταση των καθισμάτων.

Το ερωτηματικό στην προκειμένη βέβαια περίπτωση έχει να κάνει με τη στάση της Πολιτείας η οποία πάντως αντιμετωπίζει θετικά τη χρηματοδότηση του «Γεντί Κουλέ».

Ο Γιάννης Κουράκης άνοιξε μάλιστα το κεφάλαιο της ανάγκης απόκτησης καινούριου γηπέδου προσθέτοντας πάντως ότι αυτό αφορά το μέλλον.

«Το γήπεδο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση όμως οι μελέτες λένε ότι με τις κατάλληλες εργασίες μπορεί να ανοίξει ξανά τις πόρτες του. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα χρήματα και σε συνεργασία με την πολιτεία ώστε η ομάδα να επιστρέψει ξανά εδώ. Θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά ώστε ο ΟΦΗ να αγωνιστεί στο δικό του γήπεδο. Ο ΟΦΗ δεν είναι αδύνατο να αποκτήσει νέο γήπεδο. Αν υπάρχει οργάνωση όλα μπορούν να γίνουν. Τα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι πάντα κάτι διαφορετικό. Στους στόχους είναι να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα δικό του ιδιόκτητο γήπεδο. Όπως και ο Εργοτέλης. Σε ότι αφορά εμένα θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να τα καταφέρουμε. Το Ηράκλειο και η Κρήτη μπορούν να στηρίξουν τα γήπεδα. Είναι πολύ νωρίς για να μπει ένα χρονοδιάγραμμα. Αυτήν την στιγμή πρώτο μέλημα είναι να γίνει ο ΟΦΗ ένα πρότυπο οργάνωσης και πολυμετοχικότητας" επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου μιλώντας πάντως στην «Π» δεν απέρριψε ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει» τη χρήση του Παγκρητίου Σταδίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Βασίλης Ξημέρης επεσήμανε:

«Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ έχει εκπονήσει έγκαιρα μελέτη για να είναι έτοιμο το γήπεδο. Αποφασίσαμε έγκαιρα την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Αν ξεκινήσουν οι εργασίες τη Δευτέρα ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος σε είκοσι μέρες. Στις κερκίδες χρειάζεται ένα «λίφτινγκ» από πλευράς χρωματισμών, μονώσεων και τα καθίσματα πρέπει να αντικατασταθούν. Υπάρχει σκέψη να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα με πλαστικά στις κερκίδες 1 και 5. Οι πυλώνες και τα σκέπαστρα θέλουν ανακαίνιση. Υπάρχει η μελέτη. Εφόσον χρηματοδοτηθούμε από την Πολιτεία που πιστεύω ότι θα δώσει τα χρήματα μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως Οι αποδυτηριακοί χώροι δε βρίσκονται σε κακή κατάσταση λόγω των Ακαδημιών. Χρειάζεται ανακαίνιση στους χώρους υγιεινής. Εφόσον μας δώσει τα πράσινο φώς η πολιτεία μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα και σε δύο μήνες να ήμαστε έτοιμοι. Ο Γ. Γ. Α μου είπε ότι το βλέπει θετικά. Μάλλον από εβδομάδα θα πάμε Αθήνα για να επισκεφτούμε το Υπουργείο για να συντομεύει τη χρηματοδότηση που προβλέπει η μελέτη».

Για το θέμα της στέγασης των Ακαδημιών ο Βασίλης Ξημέρης είπε:

«Οι ακαδημίες σκέψη είναι να αξιοποιηθεί ο χώρος του Λίντο. Θα κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχει και εναλλακτική λύση το 4 ο γήπεδο του ΒΑΚ. Όλα αυτά θα τα δούμε από Δευτέρα. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα προχωρήσει αυτό το κεφάλαιο”.

Από την πλευρά του ο Νίκος Μαχλάς επεσήμανε την ανάγκη για να αγωνιστεί η ομάδα την ερχόμενη περίοδο στην ιστορική της έδρα υποστηρίζοντας:

«Πρέπει να παίξουμε εδώ. Να γίνει η έδρα μας. Είμαστε σε καλό δρόμο σε συνεννόηση με το δήμαρχο και τον κύριο Ξημέρη. Εύχομαι να βρεθούν τα χρήματα για γίνει αυτό που ονειρευόμαστε όλοι και να έλθει γη ομάδα στο γήπεδο».