Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στη Ν. Αλικαρνασσό ανάμεσα στον Ηρόδοτο και την Επισκοπή, φαινόταν ότι η ομάδα που θα έβαζε πρώτη γκολ θα αποκτούσε τεράστιο πλεονέκτημα, για να πραγματοποιήσει το καλό ξεκίνημα που επιζητούσε.

Το γκολ το έβαλε η Επισκοπή, έντεκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου-τέρμα που αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους ως χέρι του Σωτήρογλου-και κρατώντας στην άμυνα, κατάφερε να φύγει από την έδρα των κυανόλευκων με το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας. Οι ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας-άγχος, πίεση και επιφυλακτικό παιχνίδι-έκαναν έντονη την εμφάνισή τους από τα πρώτα λεπτά, επηρεάζοντας τόσο τους γηπεδούχους, όσο και τους φιλοξενούμενους. Οι δυο ομάδες προσπαθούσαν να ελέγξουν το χώρο της μεσαίας γραμμής, προσέχοντας τα μετόπισθεν. Η αγωνιστική ισορροπία του παιχνιδιού διατηρήθηκε σʼ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, ως συνέπεια όχι εντυπωσιακών παρουσιών στο γήπεδο, αλλά ενός μονότονου και προβλέψιμου ρυθμού και από τις δυο πλευρές. Το πάθος, πάντως, και οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες περίσσευαν χωρίς ωστόσο να φέρουν αντίκρυσμα σε κανέναν από τους δυο. Οι λανθασμένες μεταβιβάσεις-βοηθούντων και των καιρικών συνθηκών-έγιναν συνηθισμένο φαινόμενο. Δεν προκαλεί συνεπώς καμία εντύπωση, το γεγονός ότι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, δεν δημιουργήθηκαν κλασικές ευκαιρίες, ενώ και οι καλές φάσεις ήταν μετρημένες. Αυτές εξαντλούνται σʼ ένα αριστερό σουτ του Σωτήρογλου που πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κάργατζη στο 29ʼ, και ένα σουτ του Γαλόπουλου από το ύψος της περιοχής που είχε την ίδια τύχη στο 31ʼ. Για τον Ηρόδοτο καλύτερη στιγμή ήταν αυτή του 35ʼ όταν ο Μαρκάκης έπιασε δεξί μονοκόματο μετά από σέντρα του Κοζυράκη.

Τα πράγματα άλλαξαν κάπως στην επανάληψη.

Ο Ηρόδοτος μπήκε δυνατά επιδιώκοντας να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στο χώρο της επίθεσης. Απόρροια αυτής της επιθετικότητας ήταν η δημιουργία περισσότερων χώρων στο γήπεδο. Στο 55ʼ ο Καραφωτιάς επιχείρησε σέντρα σουτ που εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από τον Κοέντα.

Ενα λεπτό αργότερα η Επισκοπή άνοιξε το σκορ σε μια αντεπίθεση του Σωτήρογλου, ο οποίος αφού φάνηκε να χάνει τη μονομαχία από τον Κάργατζη κέρδισε τη μπάλα με το σώμα και την προώθησε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή της συνάντησης κ. Ντοκάκη για χέρι του σκόρερ, ωστόσο το τέρμα μέτρησε κανονικά. Ο Ηρόδοτος συνέχισε να ανεβάζει την απόδοσή του, επιδιώκοντας την ισοφάριση την οποία φλέρταρε περισσότερο στο χθεσινό παιχνίδι, όταν το ματς είχε φτάσει στο 65ʼ. Σʼ αυτό το χρονικό σημείο ο Μερκουλίδης ξεκίνησε μια ατομική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, κόβοντας την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Στην καρδιά της άμυνας βρισκόταν ο Μουρτζάκης ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει επιτυχημένα τον Κοέντα, που απομάκρυνε χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα δίνοντας την ευκαιρία για δεύτερο σουτ στον Μουρτζάκη που επίσης δεν βρήκε στόχο. Ο Ηρόδοτος κυνήγησε το γκολ μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν σε κόρνερ του Μουρτζάκη ο προωθημένος Καλομοίρης έκοψε κεφαλιά που πέρασε άουτ στην τελευταία στιγμή του παιχνιδιού.



ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κάργατζης, Κοζυράκης (63ʼ Μερκουλίδης), Κουρούπης, Αντωνακάκης, Καλομοίρης, Καραφωτιάς, Πανάκας, Προβιδάκης (76ʼ Σταμπουλής), Μουρτζάκης, Τρουλάκης (82ʼ Φωτουλάκης), Μαρκάκης.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Κοέντας, Πισαδάκης, Τσικαλάς, Τσακάλης, Δημητριάδης, Λίτσκας (70ʼ Καραβιώτης), Σουμπασάκης, Μιχελιδάκης (61ʼ Βελονάκης), Γουλόπουλος, Σωτήρογλου (88ʼ Τριποδιανός), Μουλίτσας.