Ένα βήμα πριν τη διαγραφή βρέθηκε ο Θ.Γιαννόπουλος και γιʼαυτό προσπάθησε να διαψεύσει τον χρόνο της συνέντευξης που έδωσε στο ʽΠρώτο Θέμαʼ. Οι δηλώσεις που έκανε προκάλεσαν και μετά ο ίδιος είπε ότι δόθηκε πριν την ομιλία Καραμανλή κάτι που διέψευσε η εφημερίδα.

"Λέω την αλήθεια, αυτή που βγαίνει από την καρδία μου, την γνώση μου, την πολιτική μου ευπρέπεια και την εντολή που μου έχουν δώσει οι εκλογείς και συμπατριώτες μου" τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ συμπληρώνοντας ότι "οι σκέψεις και προτάσεις δημιουργούν συνθήκες υγείας στους κομματικούς μηχανισμούς".

Ο κ. Γιαννόπουλος απαντώντας στην ερώτηση αν πιστεύει "ότι η παραίτηση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου θα συνέβαλε καθοριστικά προς την εκτόνωση της κρίσης που ταλανίζει τη ΝΔ" ανέφερε ότι: "θα μπορούσε πραγματικά να αποφορτίσει το όλο βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί" καθώς και πως "παράλληλα πιο άνετα μπορεί να υπερασπιστεί σε όλα τα θρυλούμενα τον εαυτό του", ενώ ερωτώμενος αν πρέπει να γίνει πιο κοινωνική η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, αφού απαντά ότι "η οικονομία μας δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση σήμερα", τονίζει ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις διεθνείς συγκυρίες που επηρεάζουν και τη δική μας οικονομία, ζητώντας να παρθούν μέτρα, τα οποία όμως δεν πρέπει να θίγουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθούς, να έχουν κοινωνική διάσταση και να μην δημιουργούν προβλήματα στην αγορά.

Ο κ. Γιαννόπουλος, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, τονίζει ότι:

"Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για δημοσίευμά μου στο Θέμα της Κυριακής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η συνέντευξη εδόθη προ της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Κεντρική Επιτροπή, η οποία με κάλυψε πλήρως και συντασσόμενος με τις αρχές και προτροπές του δεν έλαβα το λόγο".

Ανακοίνωση ωστόσο εξέδωσε και η εφημερίδα "Πρώτο θέμα", στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Λυπούμεθα ιδιαιτέρως που ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος αναγκάζεται, κατόπιν κυβερνητικών κομματικών αξιωματούχων - ιδιαιτέρως δε του γραμματέα του κόμματος κ. Λευτέρη Ζογορίτη - να διαψεύσει τον εαυτό του.

Ο κ. Γιαννόπουλος απέστειλε το πλήρες περιεχόμενο της συνέντευξή του που δημοσιεύεται αυτολεξεί στο "Πρώτο Θέμα" στις 4.05 μ.μ. την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου -αρκετές ώρες δηλαδή μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή. Τούτο αποδεικνύεται, άλλωστε, και από το σχετικό e-mail που απέστειλε ο κ. Γιαννόπουλος στον υπογράφοντα τη συνέντευξη συντάκτη. Εάν χρειαστεί, θα δοθούν και περαιτέρω λεπτομέρειες και αποδεικτικά στοιχεία από το "Πρώτο Θέμα".