Οι πολέμιοι του CERN κατηγορούν τους επιστήμονές του ότι το παίζουν θεοί, ισχυρίζονται, δε, ότι το πείραμα καταπατά το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, όπως διατυπώνεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ωστόσο, η «Daily Mail» επισημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αναμένεται να καθυστερήσει την έναρξη του πειράματος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Γερμανός καθηγητής Οτο Ε. Ρόσλερ πιστεύει ότι το πείραμα όντως θα προκαλέσει το άνοιγμα μιας μαύρης τρύπας που θα «φάει» τη Γη από το εσωτερικό της, κάτι που υποστήριζε και σε δημοσίευμα της ελβετικής «Blick» τον Ιούλιο.

«Οι υπολογισμοί μου έδειξαν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτές οι μικρές μαύρες τρύπες να επιβιώσουν και να μεγαλώσουν τόσο, ώστε να “φάνε” τον πλανήτη από μέσα» είπε στην «Daily Mail». «Εχω ζητήσει επανειλημμένως από το CERN να κάνει ένα συμβούλιο για την ασφάλεια και να αποδείξουν ότι οι υπολογισμοί μου είναι λανθασμένοι, όμως δεν θέλησαν να κάνουν κάτι τέτοιο».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πείραμα θεωρούν τους ισχυρισμούς του καθηγητή Ρόσλερ παράλογους κι επιμένουν ότι εκτενείς δοκιμές για την ασφάλεια του πειράματος έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Τα τελευταία δισεκατομμύρια χρόνια η φύση έχει προκαλέσει στη Γη τόσες συγκρούσεις, που ισοδυναμούν με ένα εκατομμύριο πειράματα στον LHC - και ο πλανήτης εξακολουθεί να υπάρχει» αναφέρει έκθεση του CERN που δημοσιεύθηκε πριν από μερικούς μήνες, στην οποία αναφέρει ότι οι μαύρες τρύπες θα είναι πολύ μικρές.