Λόγω του αγώνα με την Μπόχουμ η πρωινή προπόνηση του ΟΦΗ δεν ήταν μεγάλης διάρκειας και για αυτόν τον λόγο ο Φράντισεκ Στράκα προτίμησε να μιλήσει στους παίκτες του και να προχωρήσει σε ασκήσεις τακτικής εν όψει του αγώνα με την γερμανική ομάδα.
Στην αρχή ο Τσέχος τεχνικός αναφέρθηκε στη νοοτροπία που πρέπει να δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο... " Καταλαβαίνω και ξέρω ότι είστε κουρασμένοι γιατί η προετοιμασία είναι σκληρή και επίπονη. Όμως θέλω και το ζητάω από εσάς όταν μπαίνετε στο γήπεδο να ξεχνάτε την κούραση. Δεν την θέλω σαν δικαιολογία και ξέρω ότι όλα είναι στο μυαλό σας. Όταν θα είσαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα τα ξεχνάτε όλα και θα σκέφτεστε πως θα κερδίσετε το παιχνίδι. Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη και όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. " ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου τεχνικού που στην συνέχεια αναφέρθηκε και στα παιχνίδια... " Θέλω να κερδίζετε σε όλα τα παιχνίδια που δίνουμε. Είτε είναι φιλικά είτε επίσημα. Μπορεί τώρα να μην έχουν σημασία τα αποτελέσματα όμως θέλω να έχετε νοοτροπία νικητή σε όλους τους αγώνες”.
Kαι ο Φράντισεκ Στράκα κατέληξε λέγοντας στους ποδοσφαιριστές του:
" Πρέπει να είστε όλοι περήφανοι που παίζετε στον ΟΦΗ. Βρίσκομαστε όλοι σε μια μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να την υπηρετούμε με όλες τις δυνάμεις μας. Μόνο αν δίνουμε το 100% των δυνατότητων μας θα πάει ο ΟΦΗ ψηλά και γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε αυτό”.
Όσον αφορά την τακτική που θα ακολουθήσει ο Στράκα δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι κατοχής. Ο Τσέχος τεχνικός τόνισε στους παίκτες του ότι πρέπει να κυνηγούν αυτοί τον αντίπαλο και να προσπαθούν να κάνουν δική τους την μπάλα.
Τους επεσήμανε ότι όταν η μπάλα φεύγει από τον τερματοφύλακα και πηγαίνει στον κεντρικό αμυντικό τότε θα πρέπει να πρεσάρει ο επιθετικός στην μπάλα και κατά συνέπεια να ανεβαίνουν ακόμα πιο ψηλά και οι υπόλοιποι παίκτες ώστε να γίνεται ένα συνεχές πρέσινγκ.
" Θέλω να κάνετε δική σας την μπάλα και να γίνεστε κάτοχοι της. Πρέπει να βγαίνετε εσείς μπροστά και να κάνετε το παιχνίδι δικό σας. Να μην περιμένετε τον αντίπαλο να έρθει αλλά να πηγαίνετε εσείς σε αυτόν. " ήταν οι οδηγίες του Φράντισεκ Στράκα προς τους ποδοσφαιριστές του.

