Αντίθετοι με την κατάργηση του φάιναλ -φορ Π/Π, Π/Κ της ΕΚΑΣΚ είναι γονείς και προπονητές σωματείων οι οποίοι μας έστειλαν επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: “Το πρωτάθλημα παμπαίδων Α της ΕΚΑΣΚ είναι κατά τη γνώμη μας το καλύτερο που γίνεται φέτος στη Κρήτη. 18 ομάδες χωρίστηκαν σε 3 ομίλους και 6 από αυτές θα περάσουν στη δεύτερη φάση. Τα παιδιά συναγωνίζονται, μάχονται, προσπαθούν, τα δίνουν όλα για να κερδίσουν, για να διακριθούν. Βέβαια σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια. Πρέπει όμως να μετρούν τις δυνάμεις τους, να ξέρουν που βρίσκονται για να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι. Αγώνες τύπου, ελάτε να παίξουμε και όχι ελάτε να αγωνιστούμε δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά και ίσα ίσα τα κακομαθαίνουν. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά 1ης και 2ας γυμνασίου και όχι νηπιαγωγείου. Η χαρά της νίκης και η επιβράβευση της προσπάθειας είναι η βάση στην οποία στηρίζεται ο αθλητισμός γενικότερα. Ένταση μπορεί να υπάρχει στους γονείς, προπονητές, παράγοντες κλπ, τα παιδιά όμως να είστε σίγουροι ότι το ευχαριστούνται και είναι όλα φίλοι μεταξύ τους. Εμείς οι μεγάλοι πρέπει να επιβραβεύουμε στην νίκη, να δίνουμε θάρρος στην ήττα και να παροτρύνομε τα παιδιά να γίνουν καλύτεροι.

Ας προσφέρουμε φέτος στα παιδιά μας ένα Final four γιορτή, με κάθε επισημότητα.

Ας κερδίσει ο καλύτερος χωρίς φανατισμούς, αδικίες και παραγοντισμούς των μεγάλων. Αφήστε τα παιδιά να αγωνιστούν «επί ίσοις όροις». Αυτά ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Υ.Γ. Παρακολουθούμε το πρωτάθλημα παμπαίδων Α όλη τη χρονιά από κοντά και δεν είδαμε ή ακούσαμε για έκτροπα, φανατισμούς κλπ, ιδιαίτερα από τους γονείς όπως αναφέρθηκε. Ας μας εξηγήσει κάποιος υπεύθυνα.

Γ. Βλατάκης (ΟΦΗ), Μ. Κουμάκης (ΟΦΗ), Γ. Κουδουμάς (ΟΦΗ), Μ. Χαρωνιτάκης (Ηράκλειο), Σ. Λυριντζάκης (Ηράκλειο), Α. Καραπιδάκης (Εργοτέλης), Α. Παπαδογιαννάκης (Εργοτέλης)

Γονείς παιδιών που αγαπούν το μπάσκετ

Γ. Μανιακουδάκης (Φιλαθλητικός), Γ. Κουφός (Δειλινό), Γ. Βογιατζάκης (Εργοτέλης), Γ. Ροδουσάκης (ΟΦΗ)

Προπονητές μπάσκετ”.