Μπορεί στο τέλος το Δειλινό να τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Εργοτέλη αλλά βγήκε νικητής με 56-55 και έκανε το 1-0 στους τελικούς της ΕΚΑΣΚ.

Μια νίκη που ικανοποίησε το Δειλινό διότι όταν πιέστηκε κατάφερε και κράτησε την ψυχραιμία του απέναντι στον έμπειρο Εργοτέλη, δεν είχε απώλεια στην έδρα του στο ξεκίνημα των τελικών και γενικά έδειξε ότι θέλει όσο τίποτα στον κόσμο φέτος να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

“Έγινε ένα θαυμάσιο παιχνίδι με δύναμη και πάθος. Εμείς θέλαμε, όπως δείξαμε, πιο πολύ την νίκη και τα καταφέραμε”, δήλωσε ο Χρήστος Μαυρόπουλος που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης ήταν το... φάντασμα του εαυτού του για 34 λεπτά και έχανε με 18 πόντους. “Ήμασταν για 34 λεπτά απαράδεκτοι. Στο τέλος νευριάσαμε με τους εαυτούς μας και παίξαμε κάπως καλύτερα. Γιʼ αυτό και μειώσαμε την διαφορά. Αν παίξουμε έτσι άσχημα και στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν θα έχουμε καμία τύχη”, μας είπε ο Πέτρος Κουμιανάκης. Για τον αθλητή του Δειλινού Μαυρόπουλο ο αγώνας... “κρίθηκε στην διαφορά που είχαμε πάρει και στο πάθος μας για νίκη”. Ο Κουμιανάκης του Εργοτέλη το αποδίδει στην επίθεση. “Με τους παίκτες που έχουμε δεν πρέπει να μένουμε στους 55 πόντους. Ούτε στο παιδικό συμβαίνει αυτό”. Οι δύο ομάδες τώρα θα καταστρώσουν τα σχέδιά τους για τον δεύτερο τελικό. Ένας αγώνας που θα γίνει την Δευτέρα στις 8 μ.μ. στην έδρα του Εργοτέλη στην Αλικαρνασσό. “Ελπίζω να δείξουμε μία διαφορετική εικόνα. Έχω πει και παλαιότερα ότι αν παίξουμε στους τελικούς όπως με τον Κύδωνα στους ημιτελικούς θα κερδίσουμε με 3-0. Αν όχι θα χάσουμε τον τίτλο”, τονίζει ο Κουμιανάκης και συνεχίζει: “Το Δειλινό με το 1-0 διατήρησε το αβαντάζ της έδρας του και έχει υπέρ του την ψυχολογία. Εμείς έχουμε τώρα την πίεση”. Από την άλλη πλευρά ο Μαυρόπουλος λέει: “Το 1-0 σημαίνει ένα βήμα προς τον τίτλο. Έχουμε ψυχολογικό αβαντάζ αλλά μένουν ακόμα δύο, τουλάχιστον, παιχνίδια. Αυτό της Δευτέρας είναι δύσκολο αλλά δεν θα έχει μεγάλες διαφορές. Οι έδρες δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Όποιος βρεθεί σε καλή μέρα θα κερδίσει”.