Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς μετά τα αποσπάσματα των καταθέσεων των συνεργατών του πρωθυπουργού που είδαν το φως της δημοσιότητας -σύμφωνα με τα οποία ο κομιστής του DVD δεν ζήτησε ανταλλάγματα-, ήρθε η εισήγηση της εισαγγελέως Μ.Γκανέ για αρχειοθέτηση της έρευνάς της για την εμπλοκή του Σπ.Κλαδά και του Κ.Κουκοδήμου στην υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θ.Αναστασιάδη.

Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα κοινοποιηθεί η απόφαση της κ. Γκανέ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γκανέ χειριζόταν το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος είχε μεσολαβήσει εκ μέρους του κ. Κλαδά για τη ρύθμιση του θέματος με τα 5,5 εκατ. ευρώ του δημοσιογράφου Θ.Αναστασιάδη.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος στην εκπομπή του, το βράδυ της Πέμπτης, ανέγνωσε κείμενο συνομιλίας του με τον κ. Κουκοδήμο και προανήγγειλε ότι θα θέσει στη διάθεση της εισαγγελέως το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο ίδιος ο κ. Κλαδάς είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τα περί εμπλοκής βουλευτή στην υπόθεση καταθέτοντας παράλληλα μηνυτήρια αναφορά.



Εκβιαζόταν ο Ζαχόπουλος



Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Χρ.Ζαχόπουλου, Πέρσα, φέρεται να κατέθεσε ότι ο πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού τής είχε εκμυστηρευθεί ότι εκβιαζόταν και γι' αυτό παραιτήθηκε.

Επίσης, φέρεται να κατέθεσε ότι ο Χρ.Ζαχόπουλος είχε επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου, πιθανότατα με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ.Αγγέλου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Πέρσα Ζαχόπουλου φέρεται να δήλωσε πως ο σύζυγός της ήταν προβληματισμένος γιατί γνώριζε ότι υπήρχε υλικό εις βάρος του, το οποίο θα έβγαινε σε τηλεοπτική εκπομπή.



Αντίδραση της Αντιπολίτευσης



Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως Γκανέ. «Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί να αρχειοθετούνται, η μία μετά την άλλη, οι υποθέσεις που αγγίζουν πολιτικά την κυβέρνηση της ΝΔ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον» τονίζει ο Ντίνος Ρόβλιας.

«Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ό,τι πιστεύαμε και καταγγέλλαμε. Φαίνεται ότι κάποιοι επιμελούνται ένα δίχτυ προστασίας για το πρωθυπουργικό περιβάλλον και όχι μόνον. Το αίσθημα δικαίου της κοινής γνώμης προσβάλλεται βάναυσα. Η ζημιά που γίνεται στους θεσμούς, στην δικαιοσύνη και στην δημοκρατία είναι τεράστια. Αυτοί που μειδιούν με τα 'κατορθώματά τους' αυτά, θα πρέπει να ντρέπονται. Φαίνεται ότι όταν ο κ. πρωθυπουργός λέει “όλα στο φως”, εννοεί “όλα στο αρχείο”” κατέληξε.

Την έκπληξή του για την ταχύτητα με την οποία μπήκε στο αρχείο η υπόθεση εξέφρασε ο ΣΥΝ. «Σε όλους τους πολίτες είναι πλέον φανερό ότι στο αρχείο έχουν τεθεί μια και καλή οι υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για διαφάνεια και οι κορώνες περί πολέμου κατά της διαπλοκής.

Σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση γίνεται πλέον επιτακτική η σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπως έχουμε από καιρό ζητήσει.»

«Και επιεικής είναι» σχολίασε για την ανακοίνωση του ΣΥΝ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.