Πρώτη παραμένει η Κρήτη σε ρυθμούς αύξησης της ζήτησης ενέργειας, όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος αναλύοντας τους βασικούς λόγους για τους οποίους η ΔΕΗ επιδιώκει τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

Οπως είπε:

- Οι μέσοι ετήσιοι ρυθμοί ανόδου αύξησης της ζήτησης στην Κρήτη είναι διπλάσιοι από αυτούς που σημειώνονται στο σύνολο της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2007 σημειώθηκε αύξηση της ζήτησης ενέργειας κατά 9,5% και στην αιχμή φορτίου κατά 8%.

- Η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της μεγαλονήσου, μας δημιουργεί την υποχρέωση να προχωρήσουμε σε ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό προκειμένου να καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.

- Η ποσότητα της Ηλεκτρικής Ενέργειας που αναλώνεται στην Κρήτη ανέρχεται περίπου το 5% του συνόλου της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε συνολικά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών μας προς τους 405.000 καταναλωτών χαμηλής τάσης και προς τους 549 μέσης τάσης.

- Η Κρήτη αποτελεί την κυριότερη τουριστική βιομηχανία της χώρας. Αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή της “ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού στην εθνική μας οικονομία θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.

- Αποτελεί για μας βασική υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπισθούν πιο αποτελεσματικά τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας σε ένα νησί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με μια μοναδική ιστορία και με εξαιρετικές οικονομικές προοπτικές.

- Οφείλαμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα του σημαντικά αυξημένου παραγωγικού κόστους στην Κρήτη, το οποίο αποτελεί μια μόνιμη οικονομική αιμορραγία σε βάρος της Επιχείρησης.