Το ιδιοκτησιακό στην περιοχή Κορακιάς-Γαλήνων είναι πλέον το αγκάθι για τη ΔΕΗ που πρέπει να προχωρήσει τάχιστα στην αγορά ώστε να προλάβει το 2012 να είναι έτοιμη. Ο κ.Αθανασόπουλος αρχικά εμφανίστηκε σκληρός στις θέσεις του , αλλά όταν μίλησε με μέλη της οικογένειας Μαρή που έχει ένα σημαντικό μέρος στην περιοχή μάλλον αναθεώρησε. Και όπως αποδείχθηκε δεν είχε γνώση του όλου πράγματος. Τουλάχιστον δεν είχε ενημερωθεί σωστά για το πώς έχει η όλη υπόθεση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων αν δεν μπει μέσα η επιχείρηση για να μελετήσει και να χαρτογραφήσει το χώρο.

“Δεν θέλω να συναντήσω την οικογένεια δεν έχω τίποτα να τους πω πρέπει πρώτα να μελετήσω και μετά βάσει στοιχείων να μπορώ να διαπραγματευτώ μαζί τους. Θα ήθελα από την επόμενη εβδομάδα να μπορούμε να μελετήσουμε το χώρο” σημείωσε με νόημα ο ίδιος.

Όμως ο κ. Αθανασόπουλος λίγο μετά φάνηκε ότι δεν γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος αφού θεωρούσε σχεδόν αδιανόητο ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα αφήσουν τη ΔΕΗ να επισκεφθεί το χώρο.

Μάλιστα την ώρα που η συνεργάτης της ʽΠʼ Κορίνα Καφετζοπούλου μίλαγε με τον κ Αθανασόπουλο ρωτώντας τον τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν αφήσουν οι ιδιοκτήτες τα συνεργεία της δημόσιας επιχείρησης να χαρτογραφήσουν το χώρο, και αυτός απάντησε ότι αποκλείεται δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ο κ. Δράκος Μαρής διέκοψε τη συζήτηση, πλησίασε τον κ. Αθανασόπουλο λέγοντας του ποιος είναι και ενημερώνοντας τον, ότι η οικογένεια του, που είναι ιδιοκτήτης έκτασης στους Γαλήνους δεν πρόκειται να επιτρέψει στη ΔΕΗ να πλησιάσει το χώρο αν εγγράφως δεν ξεκαθαριστεί τι ζητά η επιχείρηση από τους ίδιους.

Ο κ. Μαρής του είπε επίσης ότι η οικογένεια έχει εκεί τέσσερις χιλιάδες στρέμματα και δεν προτίθεται να πουλήσει μόνο 300, καθώς στη μακέτα του έργου που ο ίδιος έχει δει, το 70% της έκτασης που θα καταλάβει η επένδυση είναι στα δικά τους χωράφια.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκπληκτος στράφηκε προς τον επίσης παριστάμενο δήμαρχο Γαζίου να ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει και κάλεσε και τους δύο να πάνε στην Αθήνα με την παρουσία και του δικηγόρου της οικογένειας Μαρή.

Ήταν φανερό ότι ο πρόεδρο της ΔΕΗ είχε άγνοια για το συμβαίνει ακριβώς με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Για αυτό και ζήτησε από την οικογένεια Μαρή αλλά και από το δήμαρχο να συναντηθούν στην Αθήνα, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Τη θέση του ο κ. Αθανασόπουλος την ξεκαθάρισε στη δευτερολογία του και αφού το θέμα του ιδιοκτησιακού είχε τεθεί από τους παρευρισκόμενους.