Ιδιαιτέρως αυξημένη ήταν χθες η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στο νομό Ηρακλείου, δεν ξεπέρασε όμως το ρεκόρ των 626 ΜW που σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Κρήτη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες είχαν ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και χθες. Σύμφωνα με τον τομεάρχη δικτύου περιοχής Ηρακλείου της ΔΕΗ Παύλο Βαρδουλάκη, το Σαββατοκύριακο η ζήτηση δεν ξεπέρασε στο Ηράκλειο τα 500 MW, όμως χθες η κατανάλωση αυξήθηκε σημαντικά φτάνοντας τα 600MW.

«Ήταν η μεγαλύτερη του έτους η χθεσινή ζήτηση και οφείλεται στην υπερβολική χρήση κλιματιστικών μηχανημάτων και άλλων ηλεκτρικών συσκευών λόγω του καύσωνα».

Ο ίδιος είναι προβληματισμένος και ζητά από τους καταναλωτές λογική χρήση των συσκευών αυτών τις επόμενες ημέρες, οπότε το θερμόμετρο και πάλι θα σκαρφαλώσει σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες.

«Λόγω και πάλι της επέλασης του καύσωνα, όπως μας λένε οι μετεωρολόγοι, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν λογική χρήση αυτών των συσκευών και κυρίως όχι ταυτόχρονη χρήση τους. Να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 μ.μ και από τις 7.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ».

Όπως λέει, πέρυσι είχε καταγραφεί ρεκόρ κατανάλωσης τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

«Περιμένουμε από τα τέλη Ιουνίου και όλο τον Αύγουστο που θα υπάρχουν περισσότεροι τουρίστες να έχουμε αυξημένη ζήτηση. Μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτό που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τα αιολικά πάρκα εάν υπάρχει άπνοια» καταλήγει.