Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες σήμερα και αύριο από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του κανονικού ωραρίου, εξαιτίας του καύσωνα που πλήττει τη χώρα και θα συνεχίσει - σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων - να ταλαιπωρεί τη χώρα τουλάχιστον για το επόμενο διήμερο. Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, με επείγουσα εγκύκλιό του ζητά την πρόωρη αποχώρηση των υπαλλήλων λόγω υψηλών θερμοκρασιών, για την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, ζητά «να ενημερωθεί όλο το προσωπικό που θα αποχωρήσει κατά τα ανωτέρω, να φροντίσει απαραιτήτως για το κλείσιμο των φώτων και όλων των κλιματιστικών συσκευών».

Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν όλες τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ αναφερόμενος στην κατανάλωση ρεύματος κάλεσε τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις με το αυτοκίνητό τους, να κάνουν οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος κλπ.

Ο κ. Φούρλας από την πλευρά του, επανέλαβε τις εκκλήσεις του κ. Παυλόπουλου για οικονομία στην ενέργεια, ενώ σημείωσε ότι το σύστημα είναι έτσι οργανωμένο που όλο το 24ωρο κάποιοι θα τρέξουν αμέσως να εξυπηρετήσουν αυτόν που έχει ανάγκη.

Πάνω, σε αυτό, ο κ. Παυλόπουλος απευθύνθηκε στην ευαισθησία και αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι αυτές τις δύσκολες ώρες προς αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Σε συναγερμό

το ΕΚΑΒ

Να σημειωθεί ότι περισσότερες από 400 κλήσεις απʼ όλη την Κρήτη δέχθηκε χθες το ΕΚΑΒ από ανθρώπους που ζητούσαν συμβουλές και οδηγίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε 5 περιστατικά θερμοπληξίας αλλά και διακομιδές ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Τόσο το Πανεπιστημιακό όσο και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι σε ετοιμότητα για την νοσηλεία περιστατικών θερμοπληξίας ενώ οι γιατροί συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στα μωρά, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας.Αυξημένα

μέτρα μέχρι

την ΠαρασκευήΗ Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας ενημερώνει ότι οι Μονάδες Υγείας ευθύνης της (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, μονάδες κοινωνικής φροντίδας), θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα έως και την Παρασκευή εφαρμόζοντας τις οδηγίες για αντιμετώπιση καύσωνα του Επιχειρησιακού Σχεδίου με την κωδική ονομασία “Περσέας”.

Σε συνεχή λειτουργία από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ θα βρίσκεται και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠΥΚΑ) της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στην οδό Σμύρνης 26, στο κέντρο του Ηρακλείου, με κλιματιζόμενη αίθουσα στη διάθεση του κοινού. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία, οδηγία, παρατήρησή τους και τηλεφωνικά στο ΚΕΠΥΚΑ από τις 8 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ, στα τηλέφωνα: 2810 276 400, 2810 276 435 και 80 111 232323.