Αγώνες πόλο μεταξύ καλών ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από σήμερα μέχρι την Κυριακή στο κολυμβητήριο Ηρακλείου οι φίλαθλοι, σε μια περίοδο σχετικά ανενεργή για το άθλημα.

Το τουρνουά που διοργανώνουν ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ και ο ΔΑΟΗ παρουσιάζει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον με βάση τις συμμετοχές των ομάδων. Εκτός από τον οικοδεσπότη, παίρνουν μέρος ο ΚΟΗ, ο Πανιώνιος και ο Ν.Ο Χανίων με τις εφηβικές τους ομάδες κι ακόμα δυο σύλλογοι Α2, ο Ιωνικός και ο ΚΟΠΙ.

“Είναι μια από τις τελευταίες διοργανώσεις στο καλεντάρι του 2006 το οποίο ολοκληρώνεται με επιτυχία. Είχαμε μια άψογη συνεργασία όλη τη χρονιά με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ που φιλοδοξούμε να συνεχιστεί”, τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΔΑΟΗ Γιάννης Δροσίτης.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της επιτροπής υγρού στίβου του ΟΦΗ, Φάνης Κοκκινάκης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια γιʼ αυτήν τη συνεργασία:

“Το τουρνουά αυτό έρχεται ως συνέχεια της ημερίδας πόλο που είχαμε κάνει μαζί τον περασμένο Ιούνιο παράλληλα με τους αγώνες μίνι παίδων. Εχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διάδοσης του αθλήματος και ο ΔΑΟΗ είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια που ευελπιστούμε να έχει συνέχεια και τη νέα σεζόν. Για τον ΔΑΟΗ άλλωστε μιλούν τα έργα του ειδικά τη χρονιά που τελειώνει”.

Το τουρνουά αρχίζει σήμερα στις 7μ.μ. όμως η ώρα έναρξης και γενικότερα ο προγραμματισμός των παιχνιδιών, στάθηκαν η αιτία για να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις του ΟΦΗ με την ΠΕΚΥΚ-Ρ, όπως τουλάχιστον το διατύπωσε χθες ο κ. Κοκκινάκης ο οποίος χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις αναφερόμενος στον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής κ. Δημόπουλο. “Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον προγραμματισμό του τουρνουά όμως εντελώς ξαφνικά ο πρόεδρος της ΠΕΚΥΚ-Ρ αγνοώντας εμάς και τον ΔΑΟΗ άλλαξε το πρόγραμμα ως υπεύθυνος για την άδεια έκδοσης αγώνων. Είχαμε ενημερώσει και την ΚΟΕ που μας έδωσε την έγκριση. Ενα θεσμικό όργανο όπως η ΠΕΚΥΚ-Ρ που εκπροσωπεί σε τοπικό επίπεδο την Ομοσπονδία, πρέπει να κινείται στο πνεύμα της κι όχι να μεροληπτει υπέρ κάποιων σωματείων ζημιώνοντας ταυτόχρονα και αγνοώντας κάποια άλλα. Ο κ. Δημόπουλος λειτουργεί ξεκάθαρα σε βάρος του πόλο. Θεωρώ ότι έκανε τον κύκλο του και πρέπει να πάει σπίτι του”.

Μάλιστα ο κ. Κοκκινάκης όπως είπε, προτίθεται να κάνει και έγγραφη διαμαρτυρία στην ΚΟΕ για το θέμα.



Κάρτα μέλους



Στη λειτουργία του αθλητικού κέντρου των Πατελών, αναφέρθηκε χθες μεταξύ άλλων ο κ. Δροσίτης, τονίζοντας ότι διανύει μια μεταβατική περίοδο. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφερθεί είναι η πρόθεση του ΔΑΟΗ να συμπεριλάβει στον κανονισμό λειτουργίας που θα εκδοθεί σύντομα, τον ορισμό ενός συμβολικού τιμήματος για τους πολίτες και τους συλλόγους που θα χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Κλειστού.

“Σκεφτόμαστε να εκδώσουμε κάρτες μελών έτσι ώστε να γνωρίζουμε αυτούς που θα μπαίνουν στην εγκατάσταση. Θα πρέπει να τη σέβονται και να την προσέχουν. Αυτή η πρόταση θα κατατεθεί στο διοικητικό μας συμβούλιο και μετά στο δημοτικό”, δήλωσε ο κ. Δροσίτης και συμπλήρωσε: “Είμαστε πρόθυμοι να ικανοποιήσουμε τα πολλά αιτήματα που ήδη μας έχουν κατατεθεί από ομάδες πολιτών και σωματεία για την αξιοποίηση του χώρου. Σε αυτή τη φάση που είμαστε δεν θέλουμε τον αγωνιστικό αθλητισμό σε μπάσκετ και βόλεϊ που έτσι κι αλλιώς λόγω διαστάσεων δεν μπορεί να φιλοξενηθεί”.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου, θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή των σύγχρονων μηχανημάτων για τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου.