ΟΝίκος Γρηγοριάδης, λοιπόν, είναι ο 21ος προπονητής που αναλαμβάνει το “Ηράκλειο” στην ιστορία του συλλόγου.

Είχαν προηγηθεί οι εξής: Μιχάλης Δρανδάκης, Κώστας Ρήγας, Γιώργος Παρασκευάς, Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, Αχιλλέας Μέντζας, Κώστας Διονυσόπουλος, Άρης Ραφτόπουλος, Αλέκος Κοντοβουνήσιος, Βαγγέλης Χειλαδάκης, Τζιμ Κέλλυ, Βαγγέλης Καρκανάκης, Μάνθος Σταθάκης, Βοϊσλαβ Βέζοβιτς, Νίκος Τούλης, Νίκος Τσοσκούνογλου, Γιώργος Καλαφατάκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Νίκος Παύλου, Γιώργος Μακράκης και Μιχάλης Πετράκης.

Ο 39χρονος Δραμινός προπονητής δεν είναι μάγος... Κόπερφιλντ αλλά όπως μας είπε “θα δουλέψουμε πολύ για να πετύχουμε την παραμονή μας και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο”. Για το υλικό της ομάδας λέει: “Έχει πολλά παιδιά από την Κρήτη και είναι αξιόλογα. Με αυτά τα εργαλεία που έχουμε θα δουλέψουμε σκληρά. Θέλουμε να μείνουμε και γενικά να σταθεροποιηθεί η ομάδα στην κατηγορία.

Με κατάλληλη ενίσχυση μπορεί να επιστρέψει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Σε αυτό όμως χρειάζεται στήριξη από διοίκηση, κόσμο και φορείς του τόπου”.

Ο ίδιος δεν βλέπει ότι ο σύλλογος αλλάζει σελίδα με την πρόσληψή του. “Η ομάδα είναι η ίδια. Απλά ο Γρηγοριάδης είναι εδώ και θα βοηθήσει την ομάδα. Πολλά λόγια δεν χρειάζονται” εξηγεί. Η φιλοσοφία του είναι το γρηγόρο-επιθετικό μπάσκετ αλλά... “δεν έχει σημασία ποια είναι η φιλοσοφία μου αλλά το τι μπορεί να κάνει η ομάδα. Ανάλογα με τους παίκτες θα παίζουμε μπάσκετ. Θέλουμε να τους αναδείξουμε και να εκμεταλλευθούμε τις δυνατότητες τους” τονίζει.

Πώς όμως αποφάσισε να πει το “ναι” στο “Ηράκλειο”; “Η ομάδα είναι ιστορική και είναι ωραίο να δουλεύει κανείς σε αυτήν. Με σκλάβωσε όμως και η συμπεριφορά των παραγόντων της”.

Την Κυριακή ο κ. Γρηγοριάδης θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο του “Ηράκλειο” στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αγ. Παρασκευή. “Είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα παίξουμε χωρίς άγχος με σκοπό να κερδίσουμε κάτι από αυτό το ματς. Αν χάσουμε δεν σημαίνει τίποτα”. Πώς όμως είδε την ομάδα (την παρακολούθησε στο βίντεο) στο παιχνίδι με τον Αρδηττό;

“Ο Αρδηττός ήταν καλός και έμαθα ότι θα πρωταγωνιστήσει. Το “Ηράκλειο” όμως μπορούσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες να κερδίσει. Από αυτό που είδα πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να μείνει στην κατηγορία”.

• Χθες το απόγευμα οι παίκτες της ομάδας βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου συμμετείχαν στα χάπενινγκς που οργάνωσαν τα καταστήματα Ariaʼs everything 1,50 ευρώ (χορηγός των τμημάτων υποδομής του συλλόγου).