Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ομαδικό άθλημα, όμως είναι κάποιες φορές που η πάστα κάποιων συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών είναι τέτοια που μπορεί από μόνη της να κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα.

Στο ντέρμπι του Μοχού με τη Μινωική η κλάση του Αντώνη Κεφαλούκου ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων, χαρίζοντάς τους τη νίκη με 3-1.

Ένα γκολ, μια ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι, μια κερδισμένη αποβολή. Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά απʼ όσα έκανε ο Κεφαλούκος στο ματς και τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε ο Μοχός να φτάσει στη νίκη. Γιατί όταν ξέρεις να δαμάζεις τη μπάλα μπορείς να κάνεις και τη διαφορά. Ειδικά το γκολ που πέτυχε είναι από τα ομορφότερα που έχουν σημειωθεί στα γήπεδα του τοπικού.

Πλασέ από 40 μέτρα και η μπάλα στα δίχτυα.

Στο 6ʼ ο Νταουσιάνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Νίκος Πατούνας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας πιάνοντας την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τελικά στο 24ʼ ο Μοχός άνοιξε το σκορ. Ο Κεφαλούκος ξέφυγε από τα δεξιά (οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν οφσάιντ) μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκοψε τη μπάλα στον επερχόμενο Νίκο Πατούνα, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής και προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Στο 31ʼ ο Καρβελάς έβγαλε τον Κεφαλούκο μόνο απέναντι στον Ανδριανάκη. Ο επιθετικός του Μοχού πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο και πλάσαρε, όμως πάνω στη γραμμή ο Καλαμάς έδιωξε με το χέρι τη μπάλα.

Ο διαιτητής Φώτης Παπαδάκης κατελόγισε το πέναλτι αποβάλλοντας παράλληλα τον παίκτη της Μινωικής. Ο Δημήτρης Πατούνας που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε γράφοντας στο 32ʼ το 2-0. Στις καθυστερήσεις του αʼ ημιχρόνου ο Μαγούλιος εκτέλεσε φάουλ υποχρεώνοντας τον Ξημεράκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 47ʼ κεφαλιά του Ανιάγκμπε κατέληξε στην αγκαλιά του Ξημεράκη.

Μοναδική ευκαιρία έχασε ο Βούλρος στο 65ʼ αφού δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο επιθετικός της Μινωικής έχασε μια ακόμη μοναδική ευκαιρία στο 72ʼ όταν προ κενής εστίας έπιασε αέρα. Στο 76ʼ ο Κεφαλούκος σφράγισε την επιβλητική του εμφάνιση με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Από το κέντρο είδε τον Ανδριανάκη εκτός θέσης και με ένα εκπληκτικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Στο 86ʼ ο Καπετανάκης ανέτρεψε το Μαγούλιο και ο Παπαδάκης έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Το εκτέλεσε ο Καστελιαννάκης μειώνοντας σε 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Διαιτητής ήταν ο Παπαδάκης με βοηθούς τους Πνευματικάκη και Λατζουράκη.

ΜΟΧΟΣ: Ξημεράκης, Ψαράκης, Παντζαρίδης, Αλαμπί, Οικονομάκης, Νταουσιάνης, Πατούνας Δ., Κυριακάκης (62ʼ Καπετανάκης), Πατούνας Ν. (75ʼ Στώτης), Κεφαλούκος, Καρβελάς (80ʼ Μαλαδάκης).

ΜΙΝΩΙΚΗ: Ανδριαδάκης, Παντζαρίδης, Καλογεράκης, Καλαμιώτης, Μαγούλιος, Καλαμάς, Παρθενάκης, Τσαΐνης (61ʼ Καστελιαννάκης), Βούρλος (76ʼ Μπατζακάκης), Νικηταράς (46ʼ Ρουμελιώτης), Ανιάγκμπε.