Στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, επανέρχεται η θερμοκρασία μέσα στις επόμενες μέρες.Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα υψηλά ποσοστά της υγρασίας θα μειωθούν καθώς στις κατώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας θα επικρατήσουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι.

Σήμερα και αύριο στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 Μποφόρ και στα νότια ισχυροί ως πολύ ισχυροί 6-7 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχών στη Βορειοανατολική Ελλάδα. Oι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς 4-5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη λίγο και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Προς το τέλος της προσεχούς εβδομάδος υπάρχει τάση να ανεβούν λίγο οι θερμοκρασίες στην περιοχή μας, οι οποίες όμως δεν θα φθάσουν στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας. Όσον αφορά το Σαββατοκύριακο που θα προηγηθεί του Δεκαπενταύγουστου, ο καιρός θα διευκολύνει τους εκδρομείς για την έξοδο καθώς δεν προβλέπονται καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές και οι εντάσεις των ανέμων στα πελάγη δεν θα υπερβαίνουν τα 5-6 Μποφόρ.