Στο Βερολίνο έχουν συγκεντρωθεί 22 ομάδες ερασιτεχνών που παίρνουν μέρος σε ένα τουρνουά 5x5. Χαρακτηριστικό είναι η συμμετοχή μιας ομάδας που απαρτίζεται από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους όπως και της ομάδας των Βαλκανίων (η τελευταία κέρδισε στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Παραγουάη).
Ωστόσο οι ομάδες της Γκάνας και της Νιγηρίας δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν αφού δεν εξασφαλίσουν έγκαιρα βίζα. Η μικτή Ισραήλ-Παλαιστίνης προέρχεται από το Κέντρο Ειρήνης του Σιμόν Πέρεζ, πρωτοβουλίας για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Το τρόπαιο ονομάζεται Αντρές Εσκομπάρ εις μνήμην του αδικοχαμένου Κολομβιανού αμυντικού.

“Έβλεπα στα μάτια των Aγγλων τον φόβο ότι θα χάσουν τα πέναλτι”. Αυτές τις δηλώσεις έκανε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Πορτογαλίας στο ματς - θρίλερ με την Αγγλία, Ρικάρδο. Ο γκολκίπερ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στην Eθνική ομάδα της πατρίδας του στην ημιτελική φάση του Μουντιάλ, είπε ακόμα: “Είχαμε προετοιμαστεί πολύ για τα πέναλτι και μπορώ να πω ότι έβλεπα στα μάτια των αντιπάλων μία έλλειψη αυτοπεποίθησης κι αυτό φάνηκε όταν εκτελούσαν τα πέναλτι”.
Ο Ρικάρδο ήταν ξανά ο ήρωας της Πορτογαλίας δύο χρόνια πριν πάλι σε αγώνα κόντρα στην Αγγλία. Τότε η Πορτογαλία νίκησε στα πέναλτι τους Αγγλους στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να αποκρούει το πέναλτι του Ντάριους Βασέλ.

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Χιντετόσι Νακάτα. Ο Ιάπωνας διεθνής μέσος, ο πρώτος Ασιάτης που απασχόλησε τόσο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τις επιδόσεις του, αποφάσισε να “κρεμάσει τα παπούτσια του”, μετά και τον αποκλεισμό της Εθνικής του ομάδας από το Μουντιάλ της Γερμανίας.