Η αγωνία του Γιούχτα και των υπόλοιπων δευτεραθλητών από τις τρεις άλλες Ενώσεις της Κρήτης θα συνεχιστεί.

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ δεν πάρθηκε σχετική απόφαση και η ολομέλεια εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να αποφασίσει σχετικά με το εαν θα γίνουν μπαράζ για την άνοδο μιας ακόμα ομάδας στο Περιφερειακό.

Αντίθετα αποφασίστηκε η είσοδος των ξένων παικτών στο Περιφερειακό με την προϋπόθεση ότι θα είναι πάνω από πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αποφάσεις της Γ.Σ. Θα γίνουν γνωστές σε λίγες μέρες καθώς η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ εξετάζει όλα τα θέματα που εγκρίθηκαν και θα αποφανθεί ανάλογα.

Στο μεταξύ η τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ ενέκρινε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Για το διοικητικό απολογισμό, 43 Ενώσεις ψήφισαν «ναι», 10 «όχι» και μια ψήφισε «παρούσα». Τον οικονομικό απολογισμό ενέκριναν 46 Ενώσεις, 3 ψήφισαν «όχι», 3 ψήφισαν «παρούσα» και 2 ήταν απούσες. Επίσης, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το έτος 2007 (46 «ναι», 2 «όχι», 4 παρούσες, 2 απούσες).



Ο «κίνδυνος» παραμένει

Και όμως ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας από τα προκριματικά του Euro 2008, παραμένει. Όσο η Πολιτεία δεν αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που συνιστούν παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία της ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πριν από τον διεθνή εξευτελισμό. Αυτό επισήμανε χθες ο εκπρόσωπος της FIFA και της UEFA στη ΓΣ της ΕΠΟ, Γιόζεφ Μιφσούντ, και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Εάν η Πολιτεία επιμείνει οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Υπάρχει λίγος χρόνος, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Η απόφαση είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά μας και ειλικρινά εύχομαι να αποτρέψουμε τον αποκλεισμό. Υπάρχει παρέμβαση της Πολιτείας. Δηλώσαμε ότι είναι στην κυριαρχική εξουσία της ΕΠΟ το διοικητικό της συμβούλιο να εκλέγεται με δικούς της κανονισμούς. Εάν αποσυρθεί ο νόμος τότε η FIFA θα ανακαλέσει την ποινή». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης αναφέρθηκε στον ορατό κίνδυνο και έστρεψε τα βέλη του εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού: «Ο κίνδυνος είναι ορατός. Η ΕΠΟ αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Αν βγει ο υφυπουργός και πει ότι στόχος είναι να φύγετε και να έρθουν άλλοι, εμείς θα το κάνουμε την επόμενη μέρα. Αν δεν είμαστε αρεστοί θα θέλαμε να το ακούσουμε. Όμως στη δημοκρατία δε διοικεί η μειοψηφία. H 15η Ιουλίου, όταν και λήγει η προθεσμία της UEFA, θα ξημερώσει και θα είναι αποφράδα ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».