Δήμος και Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμφώνησαν τελικά χθες για την παρέμβαση στον παραλιακό καταλήγοντας ότι ο καβγάς των προηγούμενων ημερών ήταν…παρεξήγηση! Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αντιδημάρχου κ.Μαμουλάκη δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και με την παρέμβαση του δημάρχου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν αλλάζει τίποτα στους σχεδιασμούς, ο δρόμος δεν θα περάσει από το Μπεντενάκι το οποίο θα κλείσει τελικά για το οχήματα.

“Δεν υπήρχε θέμα, αυτά που έχουμε πει θα προχωρήσουν κανονικά” τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, ενώ από την πλευρά του δήμου έγινε ανάλυση της παρέμβασης που προωθείται.

“Υπήρξε ένα κακό κλίμα, αλλά δεν τίθεται θέμα”, είπε και ο κ.Μαμουλάκης και συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος του ΟΛΗ κ.Αντωνακάκης που ήταν παρών με άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Τελικά συμφώνησαν ο δρόμος να πάει μέχρι το πρώην ΞΕΝΙΑ με μία παρέμβαση στο ύψος της Γιαμαλάκη και της Χάνδακος ώστε ο δρόμος να γίνεται δύο λωρίδες. Η Μητσοτάκη μόλις ολοκληρωθεί (υπάρχει ένα πρόβλημα με ένα σπίτι και την πράξη αναλογισμού) θα δοθεί ως μονόδρομος στην κυκλοφορία, αλλά θα κλείσει ο δρόμος στο Μπεντενάκι.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες τα πράγματα είχαν φτάσει στα άκρα. Ο δήμος υπέγραψε την σύμβαση με τον εργολάβο, για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, που προέβλεπε μεταξύ άλλων παρεμβάσεις και στην “εμπόλεμη” χερσαία ζώνη της Σοφοκλή Βενιζέλου. Άμεση ήταν η αντίδραση του Οργανισμού, που έστειλε τρίτο κατά σειρά εξώδικο στο δήμο, αυτή τη φορά απειλώντας τον ευθέως με ασφαλιστικά μέτρα.

Στελέχη του ΟΛΗ, ήταν εξοργισμένα επειδή όπως έλεγαν αφενός ο Δήμος υλοποιεί έργα σε έκταση την χρήση της οποίας έχει ο ΟΛΗ, και αφετέρου επειδή με το έργο που ανατέθηκε από το δήμο, τορπιλίζεται η πεζοδρόμηση στο Μπεντενάκι για την οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες που έχει εκπονήσει και δεσμευμένα χρήματα για να δημοπρατηθεί.

Η πλευρά του Δήμου προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, στον οποίο ανατέθηκε και επισήμως η ανάπλαση του κόλπου του Δερματά από το ύψος του Ξενία μέχρι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Τελικά οι δύο πλευρές κάθισαν και συζητησαν και τα βρήκαν.