Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Με τις ευχές όλων για γρήγορη ανάρρωση, επέστρεψε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του στα Ανώγεια, ο 23χρονος Ανέστος Χαιρέτης, ο οποίος πριν περίπου 2 μήνες δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, προσπαθώντας να αποτρέψει επεισόδιο με τη συμμετοχή τρίτων προσώπων στα Ανώγεια, που κατέληξε σε αιματοχυσία.

Μια κίνηση, που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

“Το ξέρω ότι ζω από θαύμα”, είπε ο ίδιος στην “Π” μια μέρα πριν πάρει εξιτήριο από τη Νευροχειρουργική κλινική και έκανε έκκληση να σταματήσει επιτέλους το παράλογο έθιμο της οπλοφορίας στην Κρήτη, για να μην υπάρξουν άλλα αθώα θύματα.

Ο 23χρονος που είναι καταβεβλημένος από την περιπέτεια της υγείας του, είπε ακόμη ότι δεν αισθάνεται μίσος για τον άνθρωπο που αναίτια τον πυροβόλησε, όμως πάντα θα αναρωτιέται γιατί έπρεπε να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του, χωρίς να έχει φταίξει σε τίποτα.

Ανέφερε ακόμη στην “Π” ότι το μόνο που θέλει από εδώ και πέρα στη ζωή του, είναι ηρεμία και υγεία.

Εξάλλου ο 23χρονος, υπήρξε και στο παρελθόν θύμα πυροβολισμού, από αδέσποτη σφαίρα στο πόδι. Τους γιατρούς, όλο το προσωπικό και τη διοίκηση του Βενιζελείου για όσα έκαναν για το παιδί του, ευχαρίστησε ο πατέρας του αγοριού Κώστας Χαιρέτης, που είπε ότι ο Θεός βοήθησε να σωθεί ο γιος του, ενώ έστειλε κι εκείνος το δικό του μήνυμα, ότι η παράνομη οπλοφορία στην Κρήτη, πρέπει να σταματήσει. Ο ίδιος, είχε δηλώσει στην “Π”: “Δεν πρέπει να παίρνει ο κάθε ένας το νόμο στα χέρια του. Εμείς δεν είχαμε ποτέ όπλο και ούτε θελήσαμε να βλάψουμε κανένα. Τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη”.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αρβανιτάκης και οι άλλοι γιατροί του Τμήματος, Κώστας Γρηγορίου και Βασίλης Βαλαδάκης, που έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον Χαιρέτη, είπαν στους δημοσιογράφους ότι η υγεία του αγοριού βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και γίνεται σταδιακή αποκατάσταση των κινητικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει στα αριστερά άκρα, με φυσιοθεραπείες.

Ολα ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση δυο αυτοκινήτων. Οι οδηγοί τους, ένας κάτοικος Ανωγείων κι ο άλλος από τα Ζωνιανά, πιάστηκαν στα χέρια και ανάμεσα σε εκείνους που πήγαν να τους χωρίσουν ήταν ο Ανέστος

Χαιρέτης και ο 16χρονος μαθητής Γιώργος Σωπασής.

Ο 21χρονος Στέλιος Παπαδάκης από τα Ζωνιανά, πήρε ξαφνικά ένα όπλο από το αυτοκίνητο που οδηγούσε και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 16χρονο στην ωμοπλάτη και τον Α. Χαιρέτη στο κεφάλι. Δυο ημέρες αργότερα, παραδόθηκε στην Αστυνομία.