Ρεπορτάζ Κατερίνα Μυλωνά

Ικανοποιημένοι βγήκαν χθες από τα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στο μάθημα της φυσικής και των αρχαίων καθώς τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν θεωρήθηκαν εύκολα και ήταν αρκετά αναμενόμενα. Όσο αφορά το μάθημα της Φυσικής, τα παιδιά ανέφεραν ότι οι ερωτήσεις της θεωρίας ήταν κατανοητές και απλές ενώ οι ασκήσεις ήταν μέτριας δυσκολίας. Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, τόσο το γνωστό όσο και το άγνωστο κείμενο ήταν εύληπτο.

Ο Ισίδωρος Καμπάς εξετάστηκε χθες στο μάθημα της Φυσικής, τεχνολογικής κατεύθυνσης, και υποστήριξε ότι ένας μέτρια προετοιμασμένος μαθητής ήταν σε θέση να συγκεντρώσει αρκετά μόρια. «Οι ασκήσεις ήταν μέτριου επιπέδου δυσκολίας αλλά μπορώ να πω ότι τα περισσότερα θέματα είχαν συζητηθεί μέσα στην τάξη και τα περιμέναμε», πρόσθεσε.

«Η θεωρία ήταν κάπως εύκολη και οι ασκήσεις δε μου φάνηκαν πολύ δύσκολες», ανέφερε ο Αλέξιος Παπαδοφραγκάκης σχετικά με το μάθημα της Φυσικής. Ακόμα, είπε ότι όλες οι ερωτήσεις είχαν συζητηθεί μέσα στην τάξη και κάποιος μαθητής με λίγες ώρες διάβασμα θα μπορούσε να γράψει αρκετά καλά.

«Όλοι οι καθηγητές περίμεναν φέτος ότι θα εξεταστούμε στον Αριστοτέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Μανιδάκη που χθες έγραψε Αρχαία Ελληνικά. Η Μαρία υποστήριξε ότι η μετάφραση στον Αριστοτέλη είναι κάπως δύσκολη και τα περισσότερα παιδιά προτιμούσαν να «πέσει» Πρωταγόρας. Παρόλα αυτά, «τα θέματα ήταν εύκολα και το άγνωστο κείμενο ενώ από εισαγωγή δεν μπήκε κάτι πολύ σημαντικό», σχολίασε.