Όπως έγινε γνωστό ο δράστης είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο, όταν βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο περίπου, τον Ιούνιο του 2005 είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια, βρισκόμενος και πάλι στο πάρκο Θεοτοκόπουλο και έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος. Στο κρατητήρια της Ασφάλειας που είχε περάσει εκείνη τη νύχτα, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Σε κατάσταση αμόκ απειλούσε θεούς και δαίμονες και οι αστυνομικοί που είχα τότε υπηρεσία, θυμούνται ακόμη το βράδυ που είχαν περάσει μαζί του… Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που θα ζητηθεί εγγράφως - εάν δεν έχει γίνει ήδη- να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Δεληγιαννίδης έμεινε μέχρι τα οχτώ του χρόνια στην Πολωνία. Στην Βέροια γνωρίστηκε με μία Ελληνίδα και απέκτησαν ένα παιδί. Μόνιμη κατοικία του είναι τα Χανιά (περιοχή Σπλάτζια), όμως ερχόταν συχνά στο Ηράκλειο, για να βρει τη γυναίκα του. Είπε ότι την αναζητούσε εδώ, όπου εργαζόταν σε μπαρ, ωστόσο μέχρι χθες η Αστυνομία δεν την είχε εντοπίσει.

Στο Ηράκλειο ήρθε πριν από 13 ημέρες χωρίς να έχει κάποιο μέρος για να μείνει και προστατευόταν από μία κούτα. Στις 29 Δεκεμβρίου του 2005 είχε αποφυλακιστεί από την αγροτική φυλακή της Αγυιάς στα Χανιά με ευεργετικούς υπολογισμούς έχοντας κάνει 13 μεροκάματα και παίρνοντας αναστολή του υπολοίπου της ποινής του, περίπου έναν μήνα και 20 ημέρες.

Είχε καταδικαστεί από το μονομελές πρωτοδικείο Βέροιας σε φυλάκιση 3 μηνών και 20 ημερών για παράβαση των νόμων 2696 και 2170 και είχε οδηγηθεί στη φυλακή στις 15 Νοεμβρίου του 2005.