Της Άννας Παπαδοκωστάκη
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν προχθές το βράδυ στις Μοίρες όπου σε μια περίπτωση πέντε νέοι έκαναν γης Μαδιάμ ένα καφενείο και στην άλλη ένας 27χρονος μετέτρεψε σε «σφαγείο» το Κέντρο Υγείας, καθώς χτυπώντας και σπάζοντας με τα χέρια του τις τζαμαρίες , έκοψε μια κεντρική αρτηρία και το αίμα γέμισε τοίχους και πάτωμα, λες και είχε γίνει μακελειό.
Τον 27χρονο, ακινητοποίησαν τελικά οκτώ άντρες του ΤΑΕ, για να μπορέσουν οι γιατροί να του περάσουν ορό και να περιορίσουν την αιμορραγία, από την οποία κινδύνευε να πεθάνει.
Το πρώτο περιστατικό άρχισε στις 7 το απόγευμα. Πέντε άτομα, τα τέσσερα από το Ρέθυμνο και το άλλο από την περιοχή της ρίζας του Ψηλορείτη, που όλη μέρα βρισκόταν σε κουρές ζώων, κατέβηκαν στις Μοίρες , έχοντας ήδη καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Κάθισαν σε ένα καφενείο στην πλατεία της πόλης και παρήγγειλαν ρακές.
Ο νεαρός γιός του ιδιοκτήτη του καφενείου που σέρβιρε τον κόσμο, βλέποντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν , τους πρότεινε να τους φτιάξει καλύτερα καφέδες, όμως εκείνοι αντέδρασαν με άγριο τρόπο.
Ήθελαν να συνεχίσουν το ποτό και όχι μόνο δεν πείστηκαν από τις παραινέσεις του νεαρού, αλλά άρχισαν να επιμένουν, δείχνοντας άγριες διαθέσεις. Ο νεαρός τους ξεκαθάρισε ότι δεν θα τους σέρβιρε αλκοόλ, αφού ήταν ήδη πολύ μεθυσμένοι και τότε άρχισε το …γλέντι.
Πετούσαν τραπέζια και καρέκλες, έσπασαν ποτήρια, εκσφενδόνισαν τασάκια και σαν μαινόμενοι ταύροι ήταν έτοιμοι να …κατεδαφίσουν το καφενείο.
Πολλοί θαμώνες από το ίδιο, άλλα και γειτονικά καταστήματα, αλλά και δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά και έσπευσαν για να επιληφθούν, προσπάθησαν να τους σταματήσουν και ακολούθησε συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένας από τους πέντε, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια.
Βλέποντας ότι θα έχαναν τη «μάχη», οι τέσσερις έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ ο τραυματίας πήγε μόνος του στο Κέντρο Υγείας, όπου συνέχισε να φέρεται με άγριους τρόπους, τρομοκρατώντας γιατρούς και ασθενείς οι οποίοι έφυγαν άρον-άρον φοβούμενοι την οργή του.
Οι γιατροί, κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και του έραψαν το τραύμα ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη από την Αστυνομία. Συνελήφθη επίσης ένας ακόμα τους φίλους του.
ΑΜΟΚ
Και ενώ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ δεν είχαν συνέλθει ακόμα από το επεισόδιο αυτό, λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκε σε κατάσταση αμόκ ο 27χρονος από κοντινό χωριό.
Ψηλός και σωματώδης, μόλις μπήκε μέσα, άρχισε να καταστρέφει ό,τι έβρισκε μπροστά του , να φωνάζει και να απειλεί θεούς και δαίμονες.
Κανείς δεν μπορούσε να τον ηρεμήσει καθώς φαινόταν να μην ακούει και να μην αντιλαμβάνεται τι κάνει. Ο ίδιος είχε μεταφερθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση στο ΚΥ πριν ένα χρόνο, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν χειρότερα.
Και πάλι το ΚΥ άδειασε. Όλοι βγήκαν έξω φοβούμενοι ακόμα και για τη ζωή τους αφού προκαλούσε καταστροφές με μανία και ήταν ανεξέλεγκτος.
Καθώς έσπαζε με τα χέρια του τα τζάμια, κόπηκε μια κεντρική αρτηρία και το αίμα εκτινασσόταν παντού καλύπτοντας τα πάντα. Αυτός όσο έβλεπε το αίμα , τόσο εξαγριωνόταν.
Οι γιατροί ζήτησαν τη βοήθεια της Αστυνομίας περιγράφοντας την κατάσταση, και μετά από λίγο έφτασε πλήρως εξοπλισμένη μια ομάδα από άντρες του ΤΑΕ, εξίσου ψηλοί και γυμνασμένοι.
Αφού άφησαν τα όπλα τους για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αφοπλίσει κάποιον από αυτούς και να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα, μπήκαν στον περίβολο του ΚΥ από το πίσω μέρος, κινήθηκαν γρήγορα και με προφυλάξεις «εισέβαλαν» όλοι μαζί στο εσωτερικό αιφνιδιάζοντας τον 27χρονο.
Καθώς ήταν περισσότεροι, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν για να μπορέσουν οι γιατροί να περιορίσουν την αιμορραγία και να του περάσουν ορό.
Η κατάσταση του ήταν άθλια, καθώς είχε χάσει πολύ αίμα και υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, στο οποίο επιβιβάστηκε και αστυνομικός.
Η περιπέτεια αυτή, έληξε στις 2 τα ξημερώματα . Η εικόνα που επικρατούσε θύμιζε σφαγείο, με πολύ αίμα παντού που μεταφερόταν ακόμα και έξω με τις πατημασιές.
Ο 27χρονος παρέμεινε για νοσηλεία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του κατατέθηκε μήνυση από το ΚΥ για τις φθορές που προκάλεσε.
Σημειώνεται ότι και την προηγούμενη φορά που είχε προκαλέσει φθορές, τη ζημιά κάλυψε η οικογένεια του.