Του Θάνου Περβολαράκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του το περασμένο Σάββατο στον ανακριτή Ρεθύμνου ο 21χρονος Στέλιος Παπαδάκης, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε ο σοβαρά στο κεφάλι τον 23χρονο Α. Χαιρέτη από τα Ανώγεια και τον 16χρονο μαθητή από τα Λιβάδια Γιώργο Σωπασή, πριν μερικές ημέρες έξω από το λύκειο Ανωγείων.

Η απολογία του 21χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o νεαρός άνδρας ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πρώτος επίθεση από κάτοικο των Ανωγείων, ο οποίος οπλοφορούσε και σύμφωνα πάντα με τον 21χρονο, τον γρονθοκόπησε και τον τραυμάτισε με το όπλο που κρατούσε, στο αριστερό φρύδι.

Σε αντίθεση με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε σύγκρουση οχημάτων, του αγροτικού δηλαδή οχήματος που οδηγούσε και του Ι.Χ που επέβαινα τρία συνολικά άτομα.

Όπως είπε, ο κάτοικος των Ανωγείων του έκλεισε το δρόμο, όταν εκείνος είχε κάνει στροφή για να φύγει, προκειμένου να πάει στο χωριό του. Έξω από το σχολείο που έγινε το αιματηρό επεισόδιο βρέθηκε, προκειμένου- όπως ανέφερε- να πάρει τα τρία ανίψια του και να τα μεταφέρει στο σπίτι τους.

Ο Παπαδάκης δεν κατέβηκε καθόλου από το αυτοκίνητό του και όπως είπε χρησιμοποίησε το όπλο του για να προστατευθεί. Μάλιστα, ανέφερε ότι τον κάτοικο των Ανωγείων με τον οποίο είχε την φασαρία, αλλά και τους άλλους δύο , τους έβλεπε για πρώτη φορά.

Το τζάμι του αυτοκινήτου του ήταν μισάνοικτο και η πόρτα του αγροτικού 4Χ4 κλειδωμένη. Μάλιστα κάποια στιγμή το άτομο που του έκλεισε με το αυτοκίνητο το δρόμο, προσπάθησε να την ανοίξει και όταν δεν τα κατάφερε, επιχείρησε να σπάσει το τζάμι, τραβώντας το. Μαζί του είχε ένα όπλο, το οποίο έβγαλε μέσα σε μία μπλε νάιλον σακούλα. Ο Σ.Π στην απολογία του ανέφερε ότι φοβήθηκε και γι αυτό το λόγο πήρε το όπλο που είχε στο αυτοκίνητό του, για να προστατευθεί. Πυροβόλησε τρεις φορές με λοξή φορά προς τα πάνω, χωρίς να σημαδεύει κανένα, απλώς για εκφοβισμό. Επάνω στην πάλη για να του πάρουν το όπλο που κρατούσε πυροβόλησε τρεις φορές και οι σφαίρες βρήκαν τον 23χρονο και το μαθητή της Α Λυκείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ζήτησε την κατά αντιπαράσταση εξέτασή του με τον κάτοικο των Ανωγείων, με τον οποίο είχε διαπληκτιστεί αρχικά

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Β. Κάββαλο, ο οποίος είναι ο δικηγόρος του 21χρονου, από την αυτοψία που έγινε στο όχημα του πελάτη του, δε βρέθηκαν σημάδια που να επιβεβαιώνουν τη σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων.