Την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλα τα αιτήματα για τη στρεμματική ενίσχυση που έθεσε, εισέπραξε χθες αντιπροσωπία του νομού.

Ο υπουργός κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, μία μέρα πριν την επίσκεψη του στο Ηράκλειο, αν και φιλικός, απάντησε, στην ουσία, αρνητικά στα αιτήματα που του τέθηκαν. Ακόμα και στη μείωση του «πλαφόν» δεν ήταν θετικός.

Ο κ. Μπασιάκος επικαλούμενος έκθεση «καταιγίδα» των ελεγκτών του FEOGA, είπε ότι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί για το νομό μας στην Ε.Ε. είναι εξαιρετικά δυσάρεστη.

Αλλά αυτό που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αγωνία στον αγροτικό κόσμο, είναι ο κίνδυνος να οδηγηθούν και τα υπόλοιπα προϊόντα στο ίδιο αδιέξοδο: Να μην πωλούνται λόγω του ανταγωνισμού των τρίτων χωρών και να χάσουν σταδιακά τις οικονομικές ενισχύσεις τους.