Ενώ σε άλλες τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου οι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων ζουν με το φόβο της πτώχευσης, στις Γούβες πολλά μικρά ξενοδοχεία έχουν ήδη κλείσει, αφού έχει προηγηθεί η πτώχευση πολλών τουριστικών πρακτορείων.
Συναντήσαμε τον κύριο Γιώργο Βασιθιανό, ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων, ο οποίος έχει μείνει με σχεδόν όλα του τα δωμάτια άδεια. “Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύουμε με τις ίδιες τιμές, αλλά φέτος τα δωμάτια μένουν άδεια”, λέει με παράπονο και διερωτάται: “Πού είναι η αύξηση στον τουρισμό που μας λέει η Πολιτεία;”
Η κυρία Μαρία Γοντικάκη, ιδιοκτήτρια κι αυτή ενοικιαζομένων δωματίων μας είπε: “Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Αν εξαιρέσουμε τους μόνιμους πελάτες τα δωμάτια μένουν άδεια”. Η κυρία Μαρία χαρακτηριστικά λέει, ότι υπάρχουν μέρες που δεν πηγαίνει καθόλου στο ξενοδοχείο αφού ξέρει ότι πελατεία δεν υπάρχει.

