Δεν φαίνεται να έχει, τουλάχιστον σοβαρό αντίκτυπο, στην τουριστική αγορά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μανόλη Παπακαλιάτη και τον διευθυντή της TUI στην Κρήτη Κώστα Σπαθιά, λόγω του κλίματος που υπάρχει έχουν “παγώσει” στο Λονδίνο οι πωλήσεις πακέτων διακοπών, όμως δεν υπάρχουν ακυρώσεις από τουρίστες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν.
Οι πράκτορες εκτιμούν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως τις επόμενες ημέρες.
Ο τουριστικός επιχειρηματίας Θεόδωρος Μυλωνάκης, εξέφρασε την άποψη ότι ίσως οι Βρετανοί τουρίστες μετά το χτύπημα στρέψουν την πλάτη τους στις μουσουλμανικές χώρες όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και κάνουν στροφή προς άλλους προορισμούς που θεωρούνται περισσότερο ασφαλείς, όπως είναι η Ελλάδα.
Στο μεταξύ αύριο αναχωρεί για το Λονδίνο γκρουπ με περίπου 80 μαθητές από φροντιστήρια του Ηρακλείου στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
Όπως μας είπε ο κ. Νίκος Μπαντούβαλος ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και οργανώνει τις εκδρομές, αυτό το διάστημα θα ταξιδέψουν περίπου 200 μαθητές από όλη την Ελλάδα για την Αγγλία και δεν τίθεται θέμα ακυρώσεων.
“Υπάρχει ανησυχία από τους γονείς και δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα, όμως τα παιδιά φιλοξενούνται σε κολέγια πόλεων που βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το Λονδίνο και είναι απόλυτα ασφαλή”, ανέφερε.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόλις έγιναν γνωστά τα τραγικά γεγονότα του Λονδίνου και μετά από εντολή του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλου, συγκλήθηκε σύσκεψη στον ΕΟΤ με τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με ελληνικά και αγγλικά ταξιδιωτικά γραφεία για την τυχόν εντόπιση Ελλήνων τουριστών μεταξύ των θυμάτων.
Ακόμη δόθηκαν οδηγίες προς το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται σε επαφή με τους εκεί τουριστικούς πράκτορες, για να διευκολύνει τις σχετικές έρευνες.
Δηλώσεις Αβραμόπουλου
Την οδύνη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο εξέφρασε χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
“Η παγκόσμια Κοινότητα”, πρόσθεσε, “πρέπει και θα βάλει τέλος στη μάστιγα της τρομοκρατίας.
Η παγκόσμια τουριστική αγορά “πάγωσε”, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη.
“Θέλουμε να πιστεύουμε”, ανέφερε ο υπουργός, “ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος είναι σε φάση σταθεροποίησης και ανάπτυξης”. Πρόσθεσε ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας, είπε όμως ότι η προσπάθεια εξαρτάται από το γενικότερο νοικοκύρεμα της χώρας.

