Ασυνεπής αποδείχθηκε ο Εργοτέλης στο πιο κρίσιμο ραντεβού του στο φετινό πρωτάθλημα. Πραγματοποιώντας τη χειρότερή του εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και “αποχαιρέτησε” προχθές το απόγευμα την Α’ Εθνική από την ίδια πόλη στην οποία και είχε πει “καλημέρα” τον περασμένο Μάιο.

Το όνειρο της παραμονής πήρε τέλος στην Καλαμαριά όπου ο Εργοτέλης πήγε για να παίξει του υπερ πάντων αγώνα αλλά στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Ηταν τόσο κακή η εμφάνισή του που δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε έψαξε για να βρει μετά το τέλος του ο Μανόλης Πατεμτζής. Οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν το παιχνίδι και την κατηγορία γιατί παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα που είχαν και στα προηγούμενα ματς ενώ την Κυριακή είχαν και ένα ακόμα μειονέκτημα: την έλλειψη πάθους και δύναμης.

Ο κακός του εαυτός

Στο ερώτημα τί έφταιξε κι ο Εργοτέλης, έχασε “με κάτω τα χέρια” από την Καλαμαριά δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για την απάντηση: η ομάδα πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς ψυχολογία, χωρίς αυτοπεποίθηση και με το σύνδρομο της ηττοπάθειας το οποίο ήταν μόνιμος σύντροφος της σε όλο το πρωτάθλημα, να είναι και πάλι φανερό στις κινήσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Χωρίς δύο από τα βασικά του ατού στην ενδεκάδα (Οικονομάκης, Φιλέκοβιτς) και με κάποια άλλα να είναι στο γήπεδο αλλά η παρουσία τους να αποτελεί απλή αναγραφή στο Φ.Α. (Ογκουνσότο, Αντο, Μαζιμπούκο κ.α.) ο Εργοτέλης απογοήτευσε και ουσιαστικά “χάρισε” τη νίκη - ελπίδα στην Καλαμαριά.

Από τους παίκτες του μόνο ο Σιλά , ο Σουτζής και ο Χανιωτάκης έδειξαν ότι είχαν μπει στο πνεύμα του αγώνα. Ομως οι δικές τους προσπάθειες δεν ήταν αρκετές για να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς συγκινήσεις με την Καλαμαριά να έχει την πρωτοβουλία και τον Εργοτέλη να αγωνίζεται παθητικά. Οι τρεις γραμμές ήταν αποκομμένες και αν η άμυνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, από το κέντρο και μπροστά υπήρχε το... χάος με τους Ογκουνσότο, Αντο να είναι μόνοι και έρημοι και πίσω τους να μην υπάρχει ο παίκτης τροφοδότης.

Σ’ αυτό το διάστημα η Καλαμαριά είχε δυο - τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ αλλά ο Χανιωτάκης ήταν σε καλή μέρα και κράτησε το μηδέν.

Δώρο

Δυστυχώς για τον Εργοτέλη το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις αφού από δικό του λάθος η Καλαμαριά πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Το σκηνικό δεν ήταν πρωτόγνωρο για τον Εργοτέλη. Η άμυνά του τον “πρόδωσε” ξανά δίνοντας ένα έτοιμο γκολ στον Παππά που δεν μπορούσε να το αρνηθεί και μ’ αυτόν τον σαδιστικό τρόπο έγινε το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα - καταδίκη για τον Εργοτέλη. Μετά το 1-0 έγιναν οι αλλαγές από τον Πατεμτζή αλλά με την ψυχολογία στο ναδίρ ο Εργοτέλης δεν είχε τις δυνάμεις να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και το τέλος του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους ανακουφισμένους να πανηγυρίζουν το δικαίωμα στην ελπίδα και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Καρατζιοβαλής, Φυτανίδης, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Ν.Α. Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Χατζί, Παρμαξίδης, Βέλα Τζουνιορ (87’ Γενιτσαρίδης), Κλέιτον, Παππάς, Ουέλινγκτον.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Χαραλαμπάκης (76’ Πάρβου), Φαλέμι, Σουτζής, Σπυριδάκης (60’ Λαμπράκης), Σιλά, Άντο, Ογκουνσότο, Μαζιμπούκο (59’ Σλίχτινγκ), Δημήτρης.