ΑΠΟ την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Αντώνης Ζαχαριουδάκης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Χρονάκης:

“Για μια ακόμη φορά το προσωπικό της ΕΛΑΣ βρίσκεται στο στόχαστρο και βάλλεται από κάθε φύσεως “ειδικούς”. Είναι η εύκολη λύση για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Μόνο που τώρα υπάρχει και αντίλογος.

Για μια ακόμη φορά εμφανιζόμαστε ως υπεύθυνοι, για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν σε Ηράκλειο και Χανιά.

Για μια ακόμη φορά ουδείς, έχει να πει κάτι γι’αυτούς τους συναδέλφους μας, που επέστρεψαν στο σπίτι τους, μετά από διήμερη παραμονή στα Χανιά, τραυματισμένοι και καταρρακωμένοι.

Τα ερωτήματα συνεχίζουν να υπάρχουν:

Ποιός ο ρόλος της ΕΛΑΣ και ποιά η συμμετοχή της σε αθλητικές συναντήσεις ανωνύμων εταιριών;

Ποιός ο ρόλος των ΠΑΕ;

Γιατί δεν εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια, ο νόμος της Πολιτείας για τις αθλητικές εκδηλώσεις;

Ερωτήματα που θέλουν απάντηση τώρα.

Η Αστυνομική Δ/νση Ηρακλείου και το προσωπικό της, σχεδιάζει και εκτελεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, άψογα τα μέτρα τάξης στα γήπεδα και ειδικότερα στο γήπεδο της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Το έχουμε αποδείξει αυτό επανειλημμένα και σε “μεγάλα” παιχνίδια. Είναι αδύνατο σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα της ΠΑΕ ΟΦΗ να κατασπαταλείται η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο και να μένουν τα Αστυν. Τμήματα και ειδικότερα της υπαίθρου, χωρίς προσωπικό. Είναι αδύνατο να έχουμε μια διμοιρία ΜΑΤ σε κάθε θύρα του γηπέδου, ας το καταλάβουν πια οι υπεύθυνοι των ΠΑΕ κι ας αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες που τους αναλογούν, αφήνοντας πια αυτή τη φράση, που έγινε σλόγκαν: “Για όλα φταίει η Αστυνομία”.

Η φράση αυτή δεν τιμά, ούτε τον κ. Ξημέρη, ούτε την ιδιότητά και τη θέση που κατέχει.

Το προσωπικό της Α.Δ. Ηρακλείου, οφείλει να δίδει τον καλύτερο του εαυτό για να προστατεύει τους συμπολιτες μας, οφείλει να μην κάνει διακρίσεις και να λαμβάνει εντολές μόνο από τους προϊστάμενους του και όχι από διάφορους παράγοντες της κοινωνίας μας”.