Ζει για να ονειρεύεται το “Ηράκλειο”. Και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Ο ρόλος του... ψαρωμένου κολεγιόπαιδου της ταινίας, τον οποίο υποδυόταν ο Ντάστιν Χόφμαν ταιριάζει στο “Ηράκλειο” αλλά και στον Μακεδονικό.

Όσο για την Αν Μπάνκροφτ, την περίφημη Mrs Robinson, που έγινε και... τραγούδι, ανήκει στον πολυνίκη του θεσμού Άρη (7 κατακτήσεις) αλλά και στον ΠΑΟ με 6. “Ηράκλειο” και Μακεδονικός, μηδέν εις τον πηλίκον.

Ναι, αλλά... Αλλά το “Ηράκλειο” σαν “Σιντερέλα” του θεσμού στο ραντεβού που δίνει στη Λάρισα δεν πάει για... τουρισμό.

“Η πρόκρισή μας στα τελικά πέρα από τιμή είναι και πρόκληση για μας. Επιθυμούμε τη νίκη για να παίξουμε τελικό.

Ο ΠΑΟ είναι το λογικό φαβορί αλλά εμείς δεν θα πέσουμε αμαχητί”, λέει ο προπονητής της πρωτάρας παρέας Γιώργος Μακράκης που μαζί με τον κ. Αλεξανδρή θα κρατήσουν την ελληνική σημαία.

Το μήνυμα, λοιπόν, δόθηκε.

Ο ΠΑΟ αλλά και οι υπόλοιποι φοβούνται το “Ηράκλειο”, όσο κι αν εύχοταν να παίξουν εναντίον του! Το φοβούνται γιατί έχει κερδίσει φέτος τον Ολυμπιακό και τον Άρη.

Λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά (αν ευστοχούσε ο Μακρής στο τρίποντο) στον ΠΑΟ αλλά τελικά “απέδρασε” από το Λίντο με 89-87 και τώρα τον αντιμετωπίζει στον αυριανό (9 μ.μ.) ημιτελικό. Το φοβούνται γιατί παίζει καλό μπάσκετ (ιδιαίτερα στην έδρα του και θέλει τώρα να το μεταφέρει και στη Λάρισα) και δεν έχει το άγχος των άλλων, αλλά και την κατακραυγή αν χάσει και στα δύο παιχνίδια.

Το “Ηράκλειο” στην γιορτή αυτή του μπάσκετ θέλει να ευχαριστηθεί το παιχνίδι αλλά και να δείξει ότι δίκαια πέρασε στα τελικά. Ξέρει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του. “Δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις, ούτε ψηλούς.

Έχουμε όμως ένα στυλ παιχνιδιού, το γρήγορο, και αυτό θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο”, λέει ο νεώτερος κόουτς της Α1. Επίσης “Κοιτάμε τη νίκη χωρίς άγχος”. Ε, αυτό είναι και το σύνθημα του “Ηράκλειο” που μαζί του κουβαλάει όλες τις ευχές και τις ελπίδες του Ηρακλείου, της Κρήτης, για μία καλή παρουσία και γιατί όχι μία έκπληξη στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου.