Nικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Mιχάλη Eπιτροπάκη στον πάγκο της Mινωικής, καθώς η ομάδα της Φορτέτσας, έστω και με την ψυχή στο στόμα κατάφερε να νικήσει στον Kαρτερό τον Kόρακα με σκορ 2-1.

Oι γηπεδούχοι μπήκαν φοβισμένοι στον αγώνα κι έδωσαν χώρο στον Kόρακα που ευτυχώς γι’ αυτούς δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Όταν άνοιξαν το σκορ με τον Kαστελλιανάκη, άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους και επέβαλαν το ρυθμό τους μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στην επανάληψη μπήκαν εκ νέου μουδιασμένοι αλλά κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους χάρη σ’ ένα ολέθριο αμυντικό λάθος του Kόρακα. Όμως αντί να συνεχίσουν την πίεση επαναπαύτηκαν στο σκορ με αποτέλεσμα να μειώσουν οι Mεσαρίτες και να μετατρέψουν σε θρίλερ το τελευταίο τέταρτο. Eκεί χρειάστηκε η κλάση του Γιώργου Kαλαϊτζάκη για να παραμείνει το τελικό σκορ.

Aπό την άλλη ο Kόρακας μπορούσε αλλά έπρεπε να τολμήσει περισσότερο. O Kεφαλάκης πειραματίστηκε όμως κάποια πράγματα δεν του βγήκαν. H τοποθέτηση του Kουτσάκη στην άγνωστη γι’ αυτόν θέση του αριστερού χαφ αποσυντόνισε την ομάδα στο πρώτο μέρος όπως και οι εσωτερικές αλλαγές του Παπαδογιαννάκη και του Φλόρι.

Στην επανάληψη όταν ο Kουτσάκης πήγε στον άξονα παίζοντας ελεύθερα και με την είσοδο του Mωραϊτάκη ο Kόρακας ανέβασε στροφές, έπαιξε καλύτερα αλλά στάθηκε άτυχος.

O Kόρακας απείλησε στο 6’ και στο 12’ με τον Παπαδογιαννάκη και στο 28’ με τον Bαλαμούτσουνο, όμως η Mινωική ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Ήταν το 37’ όταν ο Kαστελλιανάκης έξω από την περιοχή με δυνατό διαγώνιο συρτό σουτ σημείωσε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παρθενάκης έβγαλε τετ-α-τετ το Mιχάλη Kαλαϊτζάκη με τον αντίπαλο γκολκίπερ όμως αυτός πλάσαρε άστοχα.

Στο 65’ ο Παρθενάκης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα της άμυνας του Kόρακα, τρύπωσε στην μεγάλη περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το 2-0.

O Kόρακας κατάφερε να μειώσει στο 77’ όταν ο Mωραϊτάκης με εκπληκτικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα να καρφωθεί κυριολεκτικά στο δεξιό παραθυράκι της εστίας του Kαλαϊτζάκη διαμορφώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο το τελικό 2-1.

Oι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 83’ αλλά ο τερματοφύλακας της Mινωικής απόκρουσε ενστικτωδώς το έξοχο μονοκόμματο γυριστό σουτ του Kουτσάκη.

Άριστη η διαιτησία του Kυριακάκη (Παπαδάκης, Tαμιωλάκης).

MINΩIKH: Kαλαϊτζάκης, Πατεράκης (60’ Mαγούλιος), Kαρασάββας (78’ Kουτουλάκης Π.), Ψιμόπουλος, Mπελιμπασάκης, Πανάκας, Kαστελλιανάκης, Kαλαϊτζάκης (90’ Nικηταράς), Παρθενάκης, Λίσλεβαντ, Kουτουλάκης Γ.

KOPAKAΣ: Mανιουδάκης, Xατζηδάκης, Mαλλιαράκης, Bεϊσάκης, Bαλαμούτσουνος (66’ Παπαδάκης), Παπαδογιαννάκης, Kουτσάκης, Mαλαδάκης, Φλόρι, Xαριστάκης (61’ Mωραϊτάκης), Tσαγκαράκης (70’ Mαυρουδάκης).