Την ικανοποίησή του για την ποιότητα του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα θέματα ασφαλείας και φιλοξενίας, και γενικά για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Παγκρήτιο Στάδιο λίγο πριν από την έναρξη του ματς Ιράκ - Αυστραλίας.
Ο πρόεδρος της FIFA δεν απέφυγε να τοποθετηθεί θετικά και στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα της χώρας μας, για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. “Τα στάδια στην Κρήτη, στο Βόλο, στην Πάτρα και το στάδιο Καραϊσκάκη είναι υπέροχα και συγχαρητήρια στην Ελλάδα γι’ αυτά. Δεν υπήρξε επίσης κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια των ματς, και πιστεύω ότι μια χώρα που οργανώνει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να οργανώσει και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”.
Ο Μπλάτερ, που δεν παρέλειψε να συγχαρεί για μια ακόμη φορά την Εθνική μας για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δήλωσε ακόμη:
“Είμαι περήφανος για το επίπεδο του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου. Το ανδρικό πάει πολύ καλά, ενώ και το γυναικείο βρίσκεται σε άνοδο.
Ελπίζω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 θα έχουμε περισσότερες ομάδες.
Ηρθα στο Ηράκλειο για το ματς Ιράκ - Αυστραλία και θέλω με την ευκαιρία να πω ότι το Ιράκ έχει καλή ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να δώσει αγώνες στην χώρα του” πρόσθεσε και υποσχέθηκε ότι η FIFA θα βοηθήσει οικονομικά τη χώρα αυτή, για την κατασκευή γηπέδων και γενικά για την άνοδο του επιπέδου του ποδοσφαίρου της.
Οσο για τη μειωμένη προσέλευση θεατών στους αγώνες ποδοσφαίρου ο κ. Μπλάτερ την απέδωσε στη ζέστη , στις διακοπές των Ελλήνων, στην έλλειψη μάρκετινγκ από την Οργανωτική Επιτροπή, στην απογοήτευσή τους από την μέτρια εμφάνιση των Εθνικών μας ομάδων αλλά και στα 28 διαφορετικά αθλήματα που υπάρχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

